Search

Αρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν τη Δευτέρα! Ολα τα μέτρα προστασίας

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα ανοίξουν και κάποιες από τις επιχειρήσεις που είχαν βάλει λουκέτο λόγω του κορωνοϊού.

Ωστόσο η κοινωνία και η αγορά δεν επανέρχεται στην απόλυτη κανονικότητα, αφού επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και πελάτες θα πρέπει να τηρούν πιστά τα νέα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου

Τη Δευτέρα λοιπόν θα σηκώσουν ρολά οι εταιρείες λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώληση φυτών, αγορές καταναλωτών, απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ).

Πρόκειται για τους ΚΑΔ:

4741 δηλαδή λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων και υπολογιστών σε εξειδικευμένα καταστήματα
4742 δηλαδή λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
4761 δηλαδή λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
4762 δηλαδή λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
4764 δηλαδή λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
4776 δηλαδή λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
7120 δηλαδή τεχνικές δομές και αναλύσεις (ΚΤΕΟ)
9602 δηλαδή δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
Μαζί τους ανοίγουν και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Share it