Search

Σαν Σήμερα: 5 χρόνια απο την πιο “γλυκιά” ισοπαλία και την ιστορική πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

To πιο γλυκό 0-0 στην ιστορία της πήρε σαν σήμερα, 29 Απριλίου 2015, η ομάδα της Ξάνθης ενάντια στον Ηρακλή, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κι αυτό διότι με δεδομένο τη νίκη της ξανθιώτικης ομάδας με 1-0 μέσα στο “Καυτανζογλειο” χάρη στο τέρμα του Σίλβα Κλέιτον, η λευκή ισοπαλία στα Πηγάδια έστειλε την Θρακιώτικη ομάδα στον πρώτο τελικό της ιστορίας της.

Έγραψε ιστορία η Ξάνθη, στον τελικό του Κυπέλλου | naftemporiki.grΗ ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υπερασπίστηκε δίχως δυσκολίες το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό ενώ ο Ηρακλής απάντησε με τον Πασά στο 34΄να μην μπορεί να νικήσει τον Κυριακίδη.

Η Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου, αντίπαλος του Ολυμπιακού | THE PAPER

Στο 2ο μέρος, ο Ηρακλής προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Τα πράγματα μάλιστα για τον «Γηραιό» έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Ρομάνο αποβλήθηκε δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λουσέρο στο 60ο λεπτό. Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Ηρακλής επιχείρησε να τα παίξει όλα για όλα όμως η Ξάνθη κράτησε σχετικά εύκολα το 0-0 και θα έτσι έδωσε το έναυσμα για το πάρτι που στήθηκε με το φινάλε του αγώνα, που ήταν ξέφρενο και βεβαίως απόλυτα δικαιολογημένο, αφού η επιτυχία ήταν ιστορική και πρωτόγνωρη

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας,Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74′ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο (90+5′ Τριάδης), Κλέιτον,  Καπετάνος (53′ Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75′ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87′ Κάσος), Πασάς (79′ Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

Share it