Search

Οριστική διακοπή και επικύρωση ως έχει στο τοπικό: Διδυμότειχο, Σιδηροχώρι και Θαλασσιά οι 3 πρωταθλητές της Θράκης!

Τέλος στα όποια ερωτήματα σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα έβαλε η ΕΠΟ με την απόφαση που έλαβε πριν από λίγο.

Η Ομοσπονδία, όπως σας είχε ενημερώσει ήδη από χθες και το SportsAddict Live Show που εκπέμπει ζωντανά μέσα από το facebook του SportsAddict.gr, προχώρησε σε επικύρωση των τοπικών όλων των τοπικών πρωταθλημάτων κάνοντας γνωστούς τους “πρωταθλητές” καθώς θα υπάρξει οριστική διακοπή στο τοπικό πρωτάθλημα και πρωταθλήτριες θα αναδειχθούν οι ομάδες που βρίσκονταν στην 1η θέση μέχρι και πριν την διακοπή τον Μάρτιο.

Πρακτικά αυτό για την περιοχή μας σημαίνει, ότι πρωταθλήτρια ΕΠΣ Έβρου αναδεικνύεται η ΑΕ Διδυμοτείχου, ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και ΕΠΣ Ξάνθης η Αναγέννηση Θαλασσιάς. Οι 3 αυτές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία αν αποδεχτούν την πρόσκληση να εκπροσωπήσουν την αντίστοιχη Ένωση στην Γ’ Εθνική της νέας σεζόν, αν βέβαια παραμείνει ως έχει ο χάρτης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και δεν γίνει νέα αναδιάρθρωση κατηγοριών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του SportsAddict.gr, η ΕΠΣ Έβρου, ήταν η μοναδική Ένωση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης που είχε εκφράσει εξ αρχής την άποψη ότι δεν πρέπει να ξανά αρχίσουν για φέτος τα πρωταθλήματα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που πρότειναν να συνεχιστούν.

Update:

Ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το SportsAddict εξέδωσε η ΕΠΟ. Το κομμάτι που αφορά τις ΕΠΣ λέει τα εξής:

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Share it