Search

“Λουκέτο” και στα πρωταθλήματα Γαλλίας με εντολή της Κυβέρνησης!

Το οριστικό λουκέτο των δύο επαγγελματικών κατηγοριών της Γαλλίας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, στο πλάνο που ανέλυσε προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα για την έξοδο από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε, τα αθλητικά γεγονότα που φέρνουν μαζί πάνω από 5.000 ανθρώπους, δεν μπορούν να συνεχιστούν πριν από τον Σεπτέμβριο και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, «φωτογραφίζοντας» την απαγόρευση συνέχισης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, της Ligue 1 και Ligue 2.

Με αυτό το πλάνο, η γαλλική κυβέρνηση θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας και για αυτόν τον λόγο, ενώ θα επιτρέπεται η ατομική άθληση, δεν θα συμβεί το ίδιο με την ομαδική.

«Δεν θα επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ, ούτε τα σπορ με επαφή», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, με όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπονται ούτε οι ομαδικές προπονήσεις, που δεδομένα θα συγκέντρωναν πάνω από 10 άτομα.

Από τη στιγμή που η απαγόρευση είναι απόφαση από το κράτος, ο λόγος περνάει στη διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας που καλείται να επιλέξει αν θα ανακηρύξει πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν, σε ποιες ομάδες θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα συμβεί με την υπόθεση παραμονής/υποβιβασμού.

Share it