Search

Τέλος των περιοριστικών μέτρων στην Ξάνθη, παρατείνονται για ακόμη μια εβδομάδα τα μέτρα στο Δήμο Μύκης!

Την λήξη των επιπλέον περιοριστικών μέτρων που διήρκεσαν 4 εβδομάδες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για το Δήμο Ξάνθης, από το πρωί της Τρίτης. Αυτό σημαίνει ότι σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή κάποιων κωδικών κίνησης για τους πολίτες και ισχύουν τα συνήθη μέτρα προφύλαξης.

Παρατείνονται για μια ακόμη εβδομάδα οι περιορισμοί στο Δήμο Μύκης, όπου υπάρχει επίσης η καραντίνα στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτ.

«Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα με την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

Ωστόσο, ο υφυπουργός είπε πως αύριο Τρίτη μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το επόμενο διάστημα της επιστροφής στην κανονικότητα. Παράλληλα, ενημέρωσε πως στη χώρα έφτασαν 6 πτήσεις με 489 επιβάτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τον έλεγχο βρέθηκαν μόνο 4 θετικά δείγματα.

Share it