Search

“Πόλεμος” στην Ολλανδία μετά την απόφαση να μπει παύλα για την φετινή σεζόν!

Χωρίς πρωταθλητή θα μείνει η Eredivisie για την σεζόν 2019-2020, αφού η Ολλανδική ομοσπονδία, έπειτα από ψηφοφορία όλων των ομάδων αποφάσισε να μπει παύλα και να μην υπάρξει πρωταθλητής για την τρέχουσα σεζόν, η οποία σταμάτησε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού!

Μετά από μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που κράτησε αρκετές ώρες, οι Ολλανδοί αποφάσισαν ότι δεν θα απονεμηθεί τίτλος φέτος (την στιγμή της διακοπής ο Άγιαξ ισοβαθμούσε με την Άλκμααρ και είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων), ενώ σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα ισχύσει η κατάταξη την ημέρα της διακοπής, παράλληλα αποφασίστηκε πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα όπως και δεν θα υπάρχει προβιβασμός για καμία ομάδα απο τις παρακάτω κατηγορίες.

Κάτι που πάντως έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις. Μέχρι την 25η αγωνιστική, οπότε και ξεκίνησε η αναστολή, Άγιαξ και Άλκμααρ ισοβαθμούσαν στην κορυφή, αλλά ο Αίαντας υπερτερούσε σε συντελεστή τερμάτων. Ο αρχηγός του, Ντούσαν Τάντιτς, βγήκε και είπε: “Ο Άγιαξ έπρεπε να ανακηρυχθεί πρωταθλητής. Μας έκλεψαν τον τίτλο”.

Η Άλκμααρ από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την ομοσπονδία που της έδωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Champions League. Η Ουτρέχη απο την πλευρά της θεωρεί άδικη την απόφαση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Η Ντε Γκράαφσαπ που ήταν δεύτερη στη δεύτερη κατηγορία έκανε λόγο για “muppet show”, ενώ η Καμπούρ που ήταν πρωτοπόρος μίλησε για την “μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία του Ολλανδικού αθλητισμού”.

Να σημειωθεί εδώ ότι η απόφαση της Ολλανδικής ομοσπονδίας δεν είναι δεσμευτική για καμία άλλη χώρα, που μπορεί να αποφασίσει με τις δικές της εσωτερικές διαδικασίες την τύχη του πρωταθλήματος της σε περίπτωση οριστικής διακοπής. Ωστόσο, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει οδηγό σε μελλοντικές αποφάσεις από πολλές χώρες που ενδέχεται να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση!

Share it