Search

Volley League: Ώρα Μηδέν

Η απάντηση στην ερώτηση για το αν το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής ή Volley League όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια είναι βιώσιμο για τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, γίνεται όλο και πιο εύκολη.

Αν πριν 3 ή 4 χρόνια υπήρχαν ακόμη ελπίδες για την Λίγκα, τώρα πια αυτές έχουν εκμηδενιστεί και το τέλος μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ. Χορηγοί μηδέν, τηλεοπτικά δικαιώματα το ίδιο, σε ένα πρωτάθλημα που θέλει να θεωρείται επαγγελματικό αλλά που δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Με εξαίρεση τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου, οι υπόλοιπες ομάδες ματώνουν για να ολοκληρώσουν την σεζόν και τα τελευταία καλοκαίρια πολλές ιστορικές ομάδες φτάνουν μια ανάσα απ’ το να δηλώσουν αποχώρηση μη αντέχοντας τις συνθήκες και αδυνατώντας να πληρώσουν μεγάλα συμβόλαια χωρίς έσοδα. Ηρακλής και Παμβοχαϊκός πολύ πιθανόν να μην είναι στο επόμενο πρωτάθλημα αν οι συνθήκες που θα επικρατούν είναι οι ίδιες. «Θέλουμε να είμαστε στην Α1 αλλά οι συνθήκες θα το κρίνουν», λένε και από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που περιμένουν όπως και όλοι τις εξελίξεις.

Σενάριο που μοιάζει αρκετά πιθανό την παρούσα στιγμή είναι η Α1 να τεθεί κάτω υπό την σκέπη της ΕΟΠΕ. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα μιλάμε για αλλαγή δεδομένων και για ένα πρωτάθλημα που θα είναι και επίσημα ερασιτεχνικό. Εκτός και αν η Ομοσπονδία βρει τις λύσεις να… αλλάξει το τοπίο.

Το αν θα ολοκληρωθεί πάντως το φετινό πρωτάθλημα είναι αρχικά στα χέρια της Κυβέρνησης καθώς αν αποφασίσει διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων δεν θα πέφτει λόγος στους διοργανωτές των πρωταθλημάτων. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι κομβικό για το κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ στη χώρα, καθώς μπορεί να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές γιατί για τη Volley League, είναι Ώρα Μηδέν…

Share it