Search

Αποφασίζει οριστική διακοπή σε Α2 ανδρών & γυναικών η ΕΟΠΕ!

Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να ξανά δούμε αγώνα για την Α2 ανδρών και την Α2 γυναικών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Μετά τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησε η ΕΟΠΕ με τα σωματεία την Τρίτη και την Τετάρτη, φαίνεται πως η Ομοσπονδία καταλήγει στην απόφαση για λήξη των πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα.

Στην Α2 ανδρών

Αναφορικά με την άνοδο: Θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές οι ομάδες που ήταν μέχρι και πριν την διακοπή στην κορυφή δηλαδή οι Φίλιππος Βέροιας και Μίλωνας. Από κει και πέρα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 2-5 θα έχουν το δικαίωμα να ανέβουν στην Pre League η οποία και θα δημιουργηθεί εκτός τρομερού απροόπτου. Αυτό για τις ομάδες της Θράκης σημαίνει ότι εφόσον το επιθυμούν, η ΑΕ Κομοτηνής που είναι 2η και ο Άθλος Ορεστιάδας που είναι 3ος στον Βόρειο Όμιλο θα μπορούν τη σεζόν 2020/21 να παίξουν στη νεοσύστατη κατηγορία που θα τοποθετηθεί όπως και στις γυναίκες πριν από τη Volley League.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό: Δεν θα πέσει κανείς. Σε αυτό προσανατολίζεται η ΕΟΠΕ και αυτό θα συμβεί. Με την 1 ομάδα που θα ανέβει στην Volley League και με τις 4 που θα ανέβουν στην Pre League οι ομάδες στον Βόρειο όμιλο μένουν 7. Υπολογίζοντας ότι θα ανέβουν 4 από την Β’ Εθνική ο αριθμός θα είναι ίδιος με αυτόν που ήταν πριν την αναδιάρθρωση. Μάλιστα, η Ομοσπονδία προτίθεται να δώσει δικαίωμα ανόδου στην Α2 και σε ομάδες πλην των πρωταθλητών των Ενώσεων που εκφράσουν την επιθυμία ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την κατηγορία. Την ίδια ώρα, η λήξη του πρωταθλήματος ισούται και με την οριστική παραμονή του Ερμογένη Ξάνθης στην Α2.

Στην Α2 γυναικών

Αναφορικά με την άνοδο: Όπως και στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες αναμένεται οι πρωταθλητές να ανέβουν απευθείας. Η κατηγορία που θα βρεθούν είναι φυσικά η Pre League καθώς εδώ υπάρχει ήδη αυτή η κατηγορία. Έτσι, οι Πρωταθλητές Πεύκων από τον Βορρά και ο Απόλλων Καλαμάτας από το Νότο θα παίζουν τη νέα σεζόν στην Pre League.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό: Στις 2 τελευταίες θέσεις του Βορείου ομίλου πριν την διακοπή βρίσκονταν οι δύο ομάδες της Αλεξανδρούπολης, Νίκη & Φοίνικας. Τα νέα είναι ευχάριστα για αυτές τις δύο ομάδες καθώς και στις γυναίκες αναμένεται να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και ισχύει ακριβώς ότι γράφτηκε παραπάνω και για τους άνδρες. Μπορεί δηλαδή να δούμε ακόμη και ομάδες που δεν αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στις Ενώσεις τους να βρεθούν τη νέα σεζόν στην Α2.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ΕΟΠΕ σκοπεύει να καταργήσει τις δηλώσεις συμμετοχών στις κατηγορίες της από τον Ιούνιο όπως ίσχυε μέχρι τώρα, καθώς πολλές ομάδες δεν είχαν έτοιμο πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το όριο που θα μπει θα είναι πιθανότατα κάπου στον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να ισχύσουν δύο μεταγραφικές περίοδοι, μία τον Αύγουστο και μία τον Ιανουάριο. Αναφορικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων τη νέα σεζόν, ένας μήνας που ακούγεται πολύ πιθανός είναι ο Νοέμβριος, λόγω των όσων συμβαίνουν με τον κορονοϊό.

 

Share it