Search

Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα, 116 νεκροί, 2245 ασθενείς & 61 διασωληνωμένοι

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται στους 116. Όπως σημείωσε ο ίδιος, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο. Από τα 2.245 κρούσματα, τα 570 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι δεν έχουμε ακόμα ανοσία σε σημαντικό αριθμό του πληθυσμού.

«Η μαγική λέξη είναι απόσταση», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Για την άρση των μέτρων είπε ότι θα γίνεται με τη μέγιστη προστασία και με σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα εφόσον το επιτρέψουν οι αριθμοί.

Επίσης, εξήγησε πως είναι πολύ σημαντικό ότι παρακολουθούμε τι κάνουν οι άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα μέτρα ανάλογα. Βήμα – βήμα και με προσοχή θα προχωρήσουμε, είπε ο καθηγητής.

«Έχουμε περιορίσει δραστικά τη διασπορά. Παρακολουθούμε τους αριθμούς, καθώς είναι η κορυφή του παγόβουνου. Στη χώρα μας δεν είχαμε θέμα καταγραφής ευτυχώς.», είπε στο τέλος ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: skai.gr

Share it