Search

Κεραμέως: Στόχος οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν τον Ιούνιο! Σύντομα ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων

«Θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για το πώς θα μπορεί να επανέλθει σε μια νέα πραγματικότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Θα προσέχουμε πολύ περισσότερο. Η νέα πραγματικότητα θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκφάνσεις. Από το πώς πηγαίνουμε για ψώνια μέχρι το πώς πηγαίνουμε στο σχολείο. Θα είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Οσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά τις καθιερωμένες ημερομηνίες. «Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα, όπως και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν μια δοκιμασία μπροστά τους. Επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

«Σύντομα οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων»

Οπως είπε η κυρία Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τους ειδικούς και εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές. «Το προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων», είπε.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι «η αποστάσεως εκπαίδευση έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα», καθώς οι φοιτητές συμμετέχουν περισσότερο στις παραδόσεις μαθημάτων. Πάντως ξεκαθάρισε όσον αφορά την εξεταστική στα πανεπιστήμια ότι «κανένα ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν θα χαθεί». Μάλιστα τόνισε ότι το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Τέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε ότι με βάση υπουργική απόφαση όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών.

Πηγή: iefimerida.gr

Share it