Search

Ο Δήμος Ξάνθης το έκανε πράξη: Άναψε 6.000 κεριά στα δημοτικά κοιμητήρια

Ο Δήμος Ξάνθης το έκανε πράξη. Αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση 6.000 κεριών διάρκειας, τα οποία άναψε συμβολικά τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα κεράκια τοποθετήθηκαν τόσο στα δημοτικά κοιμητήρια της Ξάνθης όσο και στα χωριά που υπάγονται στον δήμο.

Όπως είναι γνωστό τα κοιμητήρια παρέμειναν κλειστά για τους πιστούς τη Μεγάλη Παρασκευή, μέρα που συνηθίζεται να ανάβεις ένα καντήλι για τις ψυχές.

Οι πιστοί δεν είχαν κατά συνέπεια τη δυνατότητα να μεταβούν στον χώρο των κοιμητηρίων, να παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου και φυσικά να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων, οπότε ο Δήμος Ξάνθης προέβη σε αυτή την όμορφη ενέργεια.

κερακια Ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση κεριών διάρκειας, συνολικά 6.000 στον αριθμό, τα οποία άναψε συμβολικά τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι εικόνες με τα κεριά ανάμεσα στα μνήματα κόβουν την ανάσα. Παράλληλα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Μητροπολίτης τέλεσε μνημόσυνο στον χώρο των κοιμητηρίων, χωρίς ωστόσο την παρουσία των πιστών.

Share it