Search

«Restart» μέσω Κυπέλλου σκέφτονται στην Ιταλία!

Οι δύο πλευρές μελέτησαν μία φόρμουλα με επανεκκίνηση των αγώνων από το Κύπελλο Ιταλίας, όταν υπάρξει ξεκάθαρη υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού και το όλο θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίασης της ομοσπονδίας με τη Serie A, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (21/04), όπως επιβεβαιώνει και το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιταλική Λίγκα θεωρεί πως θα είναι προτιμότερο να ξεκινήσει η δράση με τις δύο ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, Γιουβέντους-Μίλαν και Νάπολι-Ίντερ, τα οποία θα μεταδοθούν «ελεύθερα» από τη RAI, προκειμένου να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο οι άλλες 16 ομάδες της Serie A, για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επιστροφή τους στα γήπεδα.

Για την ώρα είναι δύσκολο να γίνει λόγος για ξεκάθαρες ημερομηνίες, αλλά στη σύσκεψη της Μ. Τετάρτης, ειπώθηκε ως πιθανό σενάριο το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες του Κυπέλλου στις 27 και 28 Μαΐου (εάν έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές), προκειμένου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα στις 31 Μαΐου.

Όλα βεβαίως είναι σε συνάρτηση με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με την ομοσπονδία και τη Serie A να έχουν οριοθετήσει ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στις 2/8. Επιπλέον, στις συζητήσεις που είχαν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας με την Ιατρική Επιστημονική Επιτροπή, συμφωνήθηκε πως πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο το πλαίσιο των ελέγχων και της προετοιμασίας για την «επιστροφή» των ομάδων, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο.

Στον κύκλο των μέτρων θα προβλεφθεί η απολύμανση των γυμναστηρίων και των προπονητικών κέντρο με όζον, καρδιογράφημα και σπινθηρογράφημα των παικτών 2-3 μέρες πριν την επιστροφή στις προπονήσεις, ορολογικά τεστ για όσους αποχωρούν από περιοχές που είναι σε πλήρη καραντίνα, ενώ σε περίπτωση που ένα μέλος ομάδας (παίκτης, προπονητής, μέλος ποδοσφαιρικού τμήματος), βρεθεί θετικό στο τεστ θα προβλέπεται ατομική απομόνωση κι όχι ολόκληρης της ομάδας.

Share it