Search

Ψηφίστε: Ποιος είναι ο κορυφαίος πασαδόρος του ΑΟ Ορεστιάδας;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, θα τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθιούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Μετά τον ΑΟ Ξάνθης, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Πανθρακικό, ήρθε λοιπόν η σειρά να μπει στο παιχνίδι και ο ΑΟ Ορεστιάδας!

Δύο λόγια για τους υποψηφίους:

Θεόδωρος Μποζίδης: Με δύο θητείες στην Ορεστιάδα (1992 – 2001 και 2005 – 2006), πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έβγαλε ποτέ ο ΑΟΟ. Ξεκίνησε από την ομάδα του Έβρου και στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ομάδας της Ελλάδας, αλλά και στην Βίμπο Βαλέντια της Ιταλίας. Ο γιος του Παναγιώτης αγωνίζεται στην Ορεστιάδα και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Veliko Petkovic: Μπορεί να αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα για μόλις μία σεζόν (2001/02), αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του με τις ικανότητες του, ενώ έπαιξε και σε Ολυμπιακό & Πάτρα. Ο αδερφός του Vlado, επίσης πασαδόρος, ήρθε το 2017 στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Γιάννης Καλμαζίδης: Ένας από τους καλύτερους πασαδόρους που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Ξεκίνησε το βόλεϊ από την Σουηδία, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (όπως και ο Petkovic) για λογαριασμό της Ορεστιάδας τις σεζόν 1989-1992. Εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα με τίτλους σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων.

Peter Zapletal: Ο Τσέχος ήρθε επίσης στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ορεστιάδας το 2003. Έμεινε για μία μόλις σεζόν αφού στη συνέχεια βρέθηκε στον Παναθηναϊκό αλλά ήταν και αυτός από τις καλύτερες «πάσες» που φόρεσαν τη φανέλα του ΑΟΟ.

Νίκος Μοσχοφίδης: Μέλος της γενιάς του 1985 που οδήγησε τον ΑΟ Ορεστιάδας για πρώτη φορά στην Εθνική.

Juan Camilo Ambuila: Ο Κολομβιανός ήρθε στην Ορεστιάδα το 2015. Είχε ξανά αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στους Εβρίτες ήταν πολύ καλός και δικαιούται μία θέση στην κατηγορία των κορυφαίων πασαδόρων του ΑΟΟ.

[poll id=”16″]

Share it

3 Απαντήσεις

  1. Καλμαζιδης ,μποζιδης, αλλά τα ωραιότερα δάχτυλα μοσχοφιδης!
    Και 2 αλλαγή, του ιεροκλη που ανέβασε τον Ορέστη!