Search

Τρομερή ενέργεια της οικογένειας Χαβίτο, κατασκευάζει στολές προστασίας!(+pics)

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ισπανία και η έλλειψη υγειονομικού υλικού στο τοπικό νοσοκομείο της περιοχής που κατοικεί η οικογένεια Χαβίτο, οδήγησε τον πρώην ποδοσφαιριστή των Πανθρακικού, Άρη και Ολυμπιακού, και τη σύζυγό του Μαρία, στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας τις οποίες και διοχέτευσαν στους γιατρούς.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «koutipandoras.gr» και στον δημοσιογράφο, Θάνο Σαρρή, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής των Άρη και Ολυμπιακού εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του στην κατασκευή ειδικών στολών.

Ο Χαβίτο συνεχίζει να παίζει μπάλα στη χώρα του, στην ομάδα της Κορία από την περιφέρεια της Ετσρεμαδούρα. Συνολικά, στην περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν 2.500 κρούσματα κορονοϊού και περίπου 300 νεκροί. Στην μικρή πόλη της Κορία, όπου παίζει ο Χαβίτο, ο πληθυσμός είναι λίγο περισσότερος από 12.000. Με μεγάλο μέσο όρο ηλικιωμένων, πρόλαβαν να προστατευτούν. «Στην αρχή δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα στην περιοχή μας, όμως ο κόσμος κλείστηκε γρήγορα σπίτι γιατί η πόλη έχει πολλούς ηλικιωμένους, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Υπήρξε αρχικά μια συμπεριφορά σαν να μην τρέχει τίποτα, όμως κατάλαβαν γρήγορα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση κι ότι μπορεί να τους φέρει κοντά στον θάνατο κι έτσι προστατεύτηκαν», τονίζει ο Χαβίτο στο Κουτί της Πανδώρας.

Περιμένοντας στο σπίτι όμως, αποφάσισε να μην κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έτσι, επικοινώνησε με το νοσοκομείο της περιοχής, στο οποίο εργάζονται και στελέχη της ποδοσφαιρικής Κορία, προκειμένου να δει πώς μπορεί να βοηθήσει. «Οι φίλοι μας που εργάζονται στο νοσοκομείο μας είπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις στολές προστασίας. Επικοινωνήσαμε έτσι με το νοσοκομείο και με τις υγειονομικές αρχές για να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μας επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν στολές κι εμείς αποφασίσαμε να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας», λέει στο Κουτί της Πανδώρας ο 36χρονος εξτρέμ. H έλλειψη ήταν τέτοια, που ο καθένας προσπαθούσε να προστατευτεί με τον τρόπο του, επιστρατεύοντας ακόμα και στολές μελισσοκόμων.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στη μηχανή!

Η σύζυγος του πρώην παίκτη του Άρη έχει διαμορφώσει έναν μικρό χώρο στο σπίτι τους σε εργαστήριο υφασμάτων και λόγω της κατάστασης, σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη εργασία και αφιερώθηκε στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας από τον κορονοϊό. Όχι με φτηνά υλικά μιας χρήσης, αλλά επαγγελματικές φόρμες που τηρούν όλες τις προδιαγραφές και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Όλη η οικογένεια του Χαβίτο, μαζί και τα παιδιά τους, ξεκίνησαν να δίνουν τον δικό τους αγώνα για να δημιουργήσουν τις στολές και να συνδράμουν στο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών. Στην αρχή με δικά τους έξοδα αποκλειστικά και πάρα πολλές εργατοώρες. Η Μαρία, η σύζυγος του Χαβίτο, δουλεύει στη μηχανή από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ έχουν υπάρξει μέρες που έχει κοιμηθεί μόνο δύο ώρες τη νύχτα, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες! Οι πρώτες στολές που δημιουργήθηκαν παρουσιάστηκαν στους γιατρούς, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από τη δουλειά, τους ευχαρίστησαν και άναψαν το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν πάνω στην ίδια τεχνοτροπία.

Αν και δεν το έκαναν για να αποκτήσει δημοσιότητα, η πρωτοβουλία της οικογένειας Χαβίτο έφτασε γρήγορα στα αυτιά των διοικούντων την Κορία, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν και αποφάσισαν να συνδράμουν στην προσπάθεια. «Επικοινωνήσαμε με φίλους και γνωστούς προκειμένου να εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτό το πρότζεκτ. Ο σύλλογος της Κορία άνοιξε έναν λογαριασμό για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα μέλη κι όποιος άλλος θέλει στην αγορά υλικών, ούτως ώστε να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στολές μπορούμε. Μέσω του συλλόγου συγκεντρώθηκαν τα έγγραφα και έγιναν όλες οι κινήσεις προκειμένου να ανοίξει ο λογαριασμός γρήγορα και με διαφανείς διαδικασίες. Αφορά μόνο την αγορά υλικών. Εμείς εργαζόμαστε γι’ αυτό με μοναδικό κέρδος την βοήθεια που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας», προσθέτει ο Χαβίτο στο Κουτί της Πανδώρας.

«Θάρρος και δύναμη, θα περάσει…»

«Δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό για να χρηματοδοτήσουμε αποκλειστικά τα υλικά για τις στολές», δήλωσε ο Αουρέλιο Γκουτιέρες, προέδρος του συλλόγου της Κορία και πρόσθεσε: «Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί αν οι υγειονομικές μας υπηρεσίες είναι καλύτερα εξοπλισμένες, θα είναι πιο εύκολο». Η δουλειά συνεχίζεται με μεγάλη μεθοδικότητα και αυτό που εξετάζεται τώρα είναι η αύξηση της παραγωγής, μέσω της συμμετοχής κι άλλων επαγγελματιών της υφαντουργίας, οι οποίοι πιθανόν να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο της ομάδας με τις μηχανές τους και να φτιάξουν μια μικρή γραμμή παραγωγής, η οποία θα αυξήσει κατά πολύ τις στολές που θα παράγονται. Η ομάδα έδωσε 1.000 ευρώ για τα υλικά και μέσω του λογαριασμού προσπαθούν να αγοράσουν όσο περισσότερα μπορούν, καθώς, με δεδομένες και τις συνθήκες της εποχής, δεν είναι εύκολο να υπάρχουν πάντα όλα όσα χρειάζονται. Αν κάποιος θέλει να συνδράμει στην πρωτοβουλία του, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι μέσω τραπεζικής συναλλαγής στην Cajar Rural de Extremadura, με IBAN ES98 3009 0075 1126 3637 7117 και swift code BCOEESMM0009. Ο δεύτερος είναι με paypal στο www.jointhe11.com, χωρίς τραπεζικές επιβαρύνσεις, μέσω του Eleven Campaign, του οργανισμού στον οποίο ο Χαβίτο είναι πρεσβευτής.

«Το ποδόσφαιρο και όλοι εμείς αυτές τις στιγμές οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας», λέει στο Κουτί της Πανδώρας ο Χαβίτο. «Πολλοί αθλητές και ποδοσφαιριστές έχουν κάνει δωρεές βοηθώντας είτε στη συλλογή του υγειονομικού εξοπλισμού, είτε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη στήριξη στις ευπαθείς ομάδες. Από την Primera Division πολλοί παίκτες παίρνουν μέρος και σε συλλογικές πρωτοβουλίες, αλλά κινούνται και μόνοι τους», προσθέτει. Όσον αφορά στην Ελλάδα; «Ευχαριστώ που δεν με ξεχνάτε. Σας εύχομαι να έχετε θάρρος και δύναμη. Αγαπώ πολύ τη χώρα σας και ξέρω καλά ότι θα καταφέρετε, τα έχετε πάει πάρα πολύ καλά. Να είστε ψύχραιμοι και θα περάσει…»

Share it