Search

Σαν Σήμερα: Όταν η Β’ Εθνική για τον Πανθρακικό περνούσε από την Αλεξανδρούπολη

Ο Πανθρακικός θυμάται…

Ήταν Κυριακή 15 Απριλίου 2006 (Κυριακή των Βαίων), όταν στο «Φώτης Κοσμάς» η Ένωση Θράκης υποδεχόταν τον Πανθρακικό στο μεγάλο Θρακιώτικο ντέρμπι της τότε Γ΄ Εθνικής. Η τότε αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα της Αλεξανδρούπολης υποδεχόταν τον Πανθρακικό , που ισοβαθμούσε στην κορυφή με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Αγροτικό Αστέρα. Ο κόσμος του Πανθρακικού μετέτρεψε την πρωτεύουσα του Έβρου σε Κομοτηνή, ντύνοντας το «Φώτης Κοσμάς» στα πράσινα, δείχνοντας πως βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της ομάδας.

Από νωρίς το Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης ήταν κατάμεστο με τους φίλους των δύο ομάδων να δημιουργούν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5΄ με τον Παπανδρέου. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς επιτυχία , με την μεγαλύτερη ευκαιρία να την χάνουν οι γηπεδούχοι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πεχλιβανίδη. Aπό το σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Πανθρακικού και η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων. Η ομάδα του Πανθρακικού κατάφερε να ανατρέψει το σκορ χάρη σε γκολ του Kυριακίδη στο 82’ και του Γεμενετζή στο 90’ στέλνοντας τον κόσμο της ομάδας στα ουράνια.

Ο Πανθρακικός στις επόμενες δύο αγωνιστικές είχε δύο ισόπαλα αποτελέσματα (Πιερικό και ΠΑΣ Γιάννενα), έδωσε αγώνα μπαράζ με τον Μεσσηνιακό, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0 αλλά εξαιτίας της διάλυσης του Ακράτητου πήρε τη θέση στην Β εθνική ενώ μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην Superleague.

ΠΑΕ ΘPAKH: Kαραβελίδης, Πεχλιβανίδης (70’Bράνιτς), Πατίδης, Mανάφης, (43’ Kανελίνι), Kαλαϊτζίδης, Παπανδρέου, Aθανασιάδης, Σταθάκης, Φλώρος, Mαρκόφ, Xαϊκάλης (88’ Eλλενίδης)

ΠANΘPAKIKOΣ: Kαρκάνης, Kωνσταντινίδης, Γεμενετζής, Mπαχαρίδης, Pομπίνιο, Σαββίδης, (53’ Σωτηρίου), Aθανασιάδης, Aντρέεφ, (86’ Mποταϊτης), Mουρατίδης, Στοϊνοβιτς, (60’ Σαπαλίδης), Kυριακίδης

Share it