Search

Χαρδαλιάς: Κανένα θετικό κρούσμα σε Δροσερό και Τόπειρο! Για έξι ώρες ανοικτά τα καταστήματα την Μεγάλη Παρασκευή”

Αρνητικά ήταν και τα τεστ κορονοϊού που διενεργήθηκαν στο Δροσερό, της Ξάνθης. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, τονίζοντας πως σχετικά τεστ πραγματοποιήθηκαν σε Δροσερό και Τόπειρο αλλά και στο προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

“Ολοκληρώθηκε η εξέταση των 326 δειγμάτων από Δροσερό και Τόπειρο. Τα δείγματα εξετάστηκαν σε 3 διαφορετικά εργαστήρια και είναι όλα αρνητικά, αρνητικά ήταν και τα 15 τεστ στο προσωπικό της Παιδιατρικής” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε πως η περιοχή της Ξάνθης παραμένει υπό επιτήρηση και δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού προς το παρόν.

Απο εκεί και πέρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,Νίκος Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπονται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Share it