Search

Καραντίνα τέλος για Εχίνο, παρατείνονται μέχρι 27 Απριλίου τα μέτρα σε Δήμους Ξάνθης και Μύκης!

Εκδόθηκε από την Πολιτική Προστασία, η απόφαση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Ξάνθη που θα υσχύσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα τα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης θα συνεχιστούν μέχρι και τις 27 Απριλίου. Αντιθέτως ολοκληρώθηκε η καραντίνα του Εχίνου, με τους κατοίκους να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, και πλέον να τίθενται στα περιοριστικά μέτρα του Δήμου Μύκης. Όσον αφορά το Δροσερό ανάλογα με τα αποτέλεσματα των τεστ που υποβλήθηκαν 300 κάτοικοι του οικισμού θα κριθεί αν θα μπει σε ολική καραντίνα η όχι.

Η ανανέωση των πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα τέθηκαν σε ισχύ απότο βράδυ της Δευτέρας 13 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και της 27ης Απριλίου.

Για την περίοδο αυτών των 7 ημερών των επιπλέον περιοριστικών μέτρων η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” των δήμων. Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε τελετή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο επιτρέπεται παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας και αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους. Τέλος, στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά είκοσι τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

 

Share it