Search

Σκέφτεται και τρίτη μεταγραφική περίοδο η FIFA!

Στην προ ημερών ανακοίνωση που είχε βγάλει η FIFA είχε ξεκαθαρίσει για τη μεταγραφική περίοδο ότι λόγω κορονοϊού “θα είναι ευέλικτη και θα επιτρέψει τη μετακίνηση των μεταγραφικών περιόδων, ώστε να «πέσουν» μεταξύ του τέλους της παλιάς περιόδου και της έναρξης της νέας σεζόν”.

Λίγες μέρες μετά, ο διευθυντής κανονισμών ποδοσφαίρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ρίχνει στο τραπέζι μια νέα σκέψη της FIFA, η οποία είναι η δημιουργία μιας τρίτης μεταγραφικής περιόδου. Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ARD, στην εκπομπή “Sportschau”, ο Αυστραλός παράγοντας Τζέιμς Κίτσινγκ ισχυρίστηκε:

“Αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε εξαιτίας αυτής της κρίσης, είναι ένα νέο παράθυρο μεταγραφικής περιόδου. Μια τρίτη μεταγραφική περίοδος”. Ως γνωστόν, κατά της διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, υπάρχει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού (12 εβδομάδες) και αυτή του χειμώνα (4 εβδομάδες).

Από τη στιγμή που η σεζόν κυλά προς τα πίσω λόγω κορονοϊού, η FIFA επιδιώκει να βρει λύσεις. “Μπορούμε να χειριστούμε έτσι την κατάσταση, ώστε η ετήσια μεταγραφική περίοδος να μην ξεπεράσει τις 16 εβδομάδες συνολικά” πρόσθεσε ο Τζέιμς Κίτσινγκ.

Το πλάνο είναι αυτή η τρίτη μεταγραφική περίοδος να διαρκέσει δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου αυτή του καλοκαιριού να μειωθεί. Αυτή, επαναλαμβάνουμε, είναι μια σκέψη που έχει η FIFA, που έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες, όχι απόφαση.

Share it