Search

Δημόσια λεκτική επίθεση σε ανήλικο αθλητή του από ενήλικα καταγγέλλει ο Εθνικός!

Σε μία ανάρτηση που σοκάρει προχώρησε το Σκακιστικό Τμήμα του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς όπως αναφέρει σε ένα από τα διαδικτυακά τουρνουά σκάκι που διεξάγει αυτό το διάστημα, υπήρξε λεκτική επίθεση με χυδαίους χαρακτηρισμούς από ενήλικα σκακιστή προς ανήλικο αθλητή του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Αυτό που βιώσαμε σήμερα σε διαδικτυακό τουρνουά με τους χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίων σκακιστή μας και μάλιστα ενός μικρού παιδιού που δέχθηκε ανεπίτρεπτη και αναίτια δημόσια λεκτική επίθεση εν μέσω του τουρνουά, μας άφησε άφωνους, μας εξόργισε άλλα και μας προβλημάτισε.

Ήταν ανήθικο αλλά και επικίνδυνο. Έβαλε στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού και μάλιστα από ενήλικα σκακιστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά προφανώς που στα σχόλια των διαδικτυακών τουρνουά γίνεται αυτό.Ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να να παραμένουμε θεατές σε αυτής της μορφής μπούλινγκ που πολλές φορές ο υπαίτιος κρύβεται μάλιστα πίσω από την ανωνυμία του κωδικού ονόματός του.

Στην δικιά μας περίπτωση βέβαια ο υβριστής δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Έτσι με περίσσιο θράσος επέμενε στην ορθότητα της βωμολοχίας του, γεγονός που τον καθιστά και επικίνδυνο ως προσωπικότητα.

Η συμπεριφορά του είναι επίσης αντιαθλητική και σε κανονικό τουρνουά θα είχε υποστεί τις συνέπειες όπως ορίζονται από την Ομοσπονδία για τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως τα Διαδικτυακά Τουρνουά δεν θεωρούνται αθλητικές διοργανώσεις και η Ομοσπονδία δυστυχώς δεν μπορεί να παρέμβει.

Ο Εθνικός ως τρόπο αντιμετώπισης του τόσου σοβαρού θέματος όταν υποπέσει στην αντίληψή του παρόμοιο γεγονός θα υποβάλει αναφορά για τον υπαίτιο στην πλατφόρμα του Lichess ενώ δεν επιθυμεί να φιλοξενεί στα τουρνουά του ανθρώπους που εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

ΥΣ Η αντίδραση των διοργανωτών ήταν άμεση και ουσιαστική. Προσπάθησαν να εξομαλύνουν την κατάσταση στα όρια πάντα της ευπρέπειας,ωστόσο οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό αφού ο υπαίτιος συνέχιζε να είναι εριστικός και ειρωνικός”.

Share it