Search

Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Τον Μάιο η χαλάρωση, μετά το Πάσχα μαζικά τεστ»

Αισιόδοξος για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας για το πότε μπορεί να δούμε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είπε οτι από τα μέσα Μαΐου μπορεί η κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, κάτι όμως που έχει ως βασική προϋπόθεση την καθολική τήρησή τους μέχρι τότε.

«Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι ιο τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. ‘Ηδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι’ αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας».

Μαλιστα σχετικά με τα μαζικά τεστ, αποκάλυψε πως οι 500 κινητές μονάδες θα βγουν στον δρόμο αμέσως μετά το Πάσχα, προκειμένου να κάνουν ελέγχους και να αποκτήσουμε πιο σαφή εικόνα της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα μας.

Πηγή: Skai.gr

Share it