Search

Στα χέρια του Μητσοτάκη το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα!

Στο Εθνος της Κυριακής, αποκαλύπτεται το σχέδιο που έχει εκπονήσει η «ομάδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να βγει η χώρα από την καραντίνα του κορονοϊού.

Υπό άκρα µυστικότητα Μαξίµου και υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν την άρση των περιορισμών και σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, στα µέσα Μαΐου αναµένεται να ανεβάσουν ρολά µικρά εµπορικά και καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος, το άνοιγµα ξενοδοχείων υπολογίζεται το νωρίτερο στις αρχές Ιουλίου, ενώ για την εκπαίδευση εξετάζονται η τµηµατική επάνοδος των τάξεων και η λειτουργία δύο βαρδιών.

Βασικό κριτήριο για την ενεργοποίηση της άρσης των περιορισµών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθµού κρουσµάτων ή και η εξάλειψή τους µέσα σε διάστηµα 2-3 εβδοµάδων. Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση αναφορικά με το κρίσιμο κρας τεστ του Πάσχα, καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα, αποτελεί την κρισιµότερη ίσως µάχη απέναντι στον κορονοϊό, η έκβαση της οποίας θα κρίνει τις επόµενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και θα διαµορφώσει το κοινωνικό και οικονοµικό τοπίο τον Μάιο.

Share it