Search

Τρία χρόνια απο την μεγάλη νίκη παραμονής στην Α2 για την Ασπίδα Ξάνθης!

Σαν σήμερα(9/4) πριν απο τρία χρόνια καταγράφηκε μια απο τις αξιομημόνευτες στιγμές της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης κατά την παρουσία της στην Α2 κατηγορία.

Η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε με 54-44 την ομάδα των Ιωαννίνων και σε συνδυασμό με την ήττα των Τιτάνων Δράμας στην Κατερίνη απο τον Πιερικό, έδωσε την ευκαιρία στις παίκτριες της ξανθιώτικης ομάδας και τον προπονητή Νεδήμ Καρά Αχμέτ να ξεσπάσουν σε πανηγύρια καθώς η ομάδα εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της χωρίς να την ενδιαφέρει πλέον τι θα γίνει στην Α1 κατηγορία.

Η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε σε μια χρονιά με αρκετές δυσκολίες και τραυματισμούς να την ολοκληρώσει ιδανικά, άλλωστε αυτό που έκανε ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία των κοριτσιών και του κόουτς είναι το γεγονός πως σε αντίθεση με αρκετές ομάδες της κατηγορίας, η Ασπίδα μέχρι και σήμερα αποτελείται κατά βάση απο κορίτσια που προέρχονται απο τα σπλάχνα του συλλόγου και αγωνίζονται για την ομάδα χωρίς καμία απο αυτές δεν αμείβεται για να κάνει αυτό που αγαπά.

Η διαχρονικότητα της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας την καθιστά ως μια απο τις κορυφαίες εκπροσώπους του γυναικείου αθλητισμού στην Θράκη με μακρά και μεγάλη παράδοση σε Εθνικές κατηγορίες, οπού και φέτος παρά τις δύσκολες συνθήκες είχε μια αρκετά αξιοσημείωτη πορεία, όντας στην 10η θέση με 24βαθμούς καταφέρνοντας τρεις στροφές πριν το φινάλε να κρατά την τύχη για την παραμονή στα δικά της χέρια. Ωστόσο όσα έγιναν με τον κορονοϊό και συνεχίζουν να κρατούν τις ομάδες εκτός γήπεδων έχει αφήσει μετέωρο και αβέβαιο το τι θα συμβεί και με την Α2.

Share it