Search

Ιταλική λίγκα: Το 24ο οριστικό «λουκέτο» στην Ευρώπη!

Η έξαρση του κορονοϊού –όπως είναι φυσικό- οδήγησε στην παύση της αθλητικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη.

Το αρχικό πλάνο στις λίγκες ήταν η αναβολή, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός και τα κρούσματα λόγω της πανδημίας αυξάνονταν, μία-μία αποφάσισαν –μεταξύ άλλων και η Ελλάδα- το οριστικό «λουκέτο». Τελευταία χρονικά που προχώρησε στην οριστική διακοπή της διοργάνωσης ήταν η Ιταλία, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 24 πρωταθλήματα που αποφάσισαν το «λουκέτο». Βέβαια, οι συνθήκες είναι διαφορετικές ανά χώρα, καθώς μερικές λίγκες ανάδειξαν πρωταθλητή βάσει τρέχουσας βαθμολογικής θέσης και άλλες όχι.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει το sport-fm, οι διοργανώσεις που προχώρησαν στην οριστική διακοπή είναι οι: Ουκρανία, Ελβετία, Σουηδία, Σλοβακία, Λιθουανία, Κύπρος, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Βοσνία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Δανία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ελλάδα, VTB League (σ.σ. με ομάδες από Ρωσία, Λευκορωσία, Εσθονία, Πολωνία και Καζακστάν), Κροατία, Ιταλία.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν ακόμη τα πρωταθλήματα που έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Από τα λεγόμενα «μεγάλα« αυτά είναι των Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας, Ισραήλ, καθώς επίσης και η Αδριατική λίγκα, στην οποία συμμετέχουν ομάδες από Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Βοσνία.

Share it