Search

Χαρδαλιάς: “Καμία μετακίνηση το Πάσχα, ας μην προκαλέσουμε την τύχη μας”

Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, με αυστηρότητα θύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς την ισχύουσα απαγόρευση κυκλοφορίας και απεύθυνε προειδοποίηση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα αψηφώντας τις απαγορεύσεις.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί άρσης των περιορισμών εάν συνεχιστεί η καλή εικόνα διασποράς της χώρας μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε πως «δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

«Οποιαδήποτε συζήτηση και δικαιολογίες για έξοδο το Πάσχα αποτελεί ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα για τις λειτουργίες στις εκκλησίες ισχύουν και για τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς επεκτάθηκαν έως και τις 20 Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε στατιστικά στοιχεία από την Αττική, τονίζοντας ότι τα μητροπολιτικά κέντρα έχουν μεγάλα επιδημιολογικά φορτία.

«Ας μην προκαλούμε την τύχη μας και τους κατοίκους της επαρχίας», προειδοποίησε.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης προς την επαρχία απειλεί τη μέχρι στιγμής προσπάθεια που έχει γίνει για την αποτροπή διασποράς του κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Έχουμε δρόμο μπροστά» για να χαλαρώσουν τα μέτρα

Μιλώντας για την αποκλιμάκωση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «δεν είμαστε εκεί» και υπενθύμισε ότι αυτά ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου χωρίς καμία χαλάρωση.

Στη συνέχεια, υπό την προϋπόθεση ότι όλα είναι καλά, θα γίνει συζήτηση και με ποιους ρυθμούς θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο θα έχουν ειδικοί επιστήμονες, όπως ανέφερε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι κουραζόμαστε αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή στον στόχο. Έχουμε δρόμο μπροστά», είπε.

Τα στοιχεία για τους Έλληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι συνολικά 23.356 Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό ή ήταν στενές επαφές με αυτούς έχουνε περάσει από καραντίνα και έχουν ελεγχθεί.

Αυτήν την περίοδο, σε καραντίνα βρίσκονται 6.645 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές τους.

Τέλος, 2.062 άτομα έχουν επαναπατριστεί.

Πηγή: In.gr

Share it