Search

Τσιόδρας: Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα! 77 νέα κρούσματα, 1.832 συνολικά

Στην καθιερωμένη ενημέρωση προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, μέχρι σήμερα υπάρχουν 81 νεκροί, οι δύο σήμερα, Ακόμη 90 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όσον αφορά την ηλικία των νοσηλευόμενων αυτή είναι τα 66 έτη. Εξ αυτών οι 19 είναι γυναίκες ενώ το 72% πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Επίσης πήραν εξιτήριο 10 άτομα.

77 νέα κρούσματα – 1.832 συνολικά

Στο μεταξύ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 77 με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τους 1.832. Όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μέχρι και σήμερα έχουν εξεταστεί 28.584 δείγματα.

Παράλληλα ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας σχετικά με την άρση των μέτρων περιορισμού είπε πως «δεν είναι εύκολη υπόθεση». Επίσης υποστήριξε ότι «είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις».

«Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν», υποστήριξε ακόμη.

Πηγή: www.ethnos.gr

Share it