Search

Δωρέα Μαμούθ: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει 100.000.000 δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δωρεά ύψους 100.000.000 κάνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, επιθυμία είναι «με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη».

«Ένας από τους στόχους μας είναι να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Άλλος ένας σημαντικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε το πλήθος των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει, και θα επιφέρει και στη συνέχεια, η πανδημία σε όλες τις χώρες. Μια κρίση αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε να συνεισφέρουμε, πάντα σε συνεργασία με τους δωρεοδόχους μας και τους αρμόδιους φορείς:

  • Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη
  • Η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται
  • Η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση

Υπογραμμίζεται δε ότι «ιδιαίτερη, όμως, σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος» και ότι θα γίνει προσπάθεια για τη στήριξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19.

«Το ΙΣΝ δεσμεύεται να παραμείνει ουσιαστικός συνεργάτης των κρατικών φορέων και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφική κοινωνικοοικονομική κρίση. Kαι θα συνεχίσει, με όλες του τις δυνάμεις, να ενισχύει τους τομείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως την Υγεία με δωρεές, σαν την Πρωτοβουλία για την Υγεία. Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους άνω των 420 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και διάγνωσης, εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr

Share it