Search

500 μάσκες στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής από μια μοδίστρα και τους συνεργάτες της!

Μια ομάδα πέντε συμπολιτών μας, πέντε υπέροχοι Κομοτηναίοι, οι: Ζωή Μπακαλίδου, Γιώργος Πουτουρίδης, Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Πουτουρίδου, Ελένη Νεραντζή και Κοζαντζή Νεσλά πήραν ψαλίδια και βελόνια στα χέρια και έβαλαν μπρος τις ραπτικές μηχανές για να κατασκευάσουν εθελοντικά πεντακόσιες (500) μάσκες προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής!.

«Όταν ξεκίνησε η καραντίνα ήμουν κι εγώ στο σπίτι και είδα σε ένα site για μια προσπάθεια εθελοντών στη Θεσσαλονίκη να κατασκευάσουν μάσκες για γιατρούς, νοσηλευτές και όποιον άλλον τις χρειάζεται . Αμέσως επικοινώνησα μαζί τους και έμαθα περισσότερα γι αυτή τους την προσπάθεια. Έτσι, σκέφτηκα και το νοσοκομείο της πόλης μας. Εμείς εδώ ζούμε και πρέπει να το στηρίξουμε όσο μπορούμε.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Ζωή Μπακαλίδου, που είχε και την αρχική ιδέα της εθελοντικής αυτής δημιουργίας και προσφοράς.

Μοδίστρα η ίδια με δικό της ραφείο επικοινώνησε με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», την κα Μάγδα Γιαμουστάρη και την ρώτησε αν θέλει να κάνει με τους συνεργάτες και τους φίλους κάποιες μάσκες για τις ανάγκες του Νοσοκομείου; «Μετά το συζήτησα με την οικογένειά μου, με μια φίλη μου και τη συνεργάτιδά μου και αποφασίσαμε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε.» σημείωσε μην κρύβοντας την χαρά της.

Πέντε άνθρωποι, δέκα ζευγάρια χέρια παλεύουν αθόρυβα και μακριά από τα μέσα προβολής  για ένα κοινό στόχο. Παρέδωσαν μέχρι τώρα 190 μάσκες και συνεχίζουν με την δεύτερη παράδοση να ακολουθεί αύριο. «Περιμέναμε την έγκριση του Υπουργείου για τις προδιαγραφές που αυτό θέτει, όπως: Να είναι 100% βαμβάκι και η ύφανση πάνω από 180. Θέλανε να είναι μάσκα- θήκη στην οποία θα μπορεί να μπαίνει ο,τι προστατευτικό θέλει ο καθένας για να προστατεύεται καλύτερα. Τα απαραίτητα υλικά μας τα χορήγησε το Νοσοκομείο και ξεκινήσαμε.» δηλώνει σεμνά.

Τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εργάζονται πέντε έξι ώρες την ημέρα. «Πρέπει να στηρίξουμε τον τόπο μας όλοι! Σ΄αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε να κάνουμε το καλύτερο, ό,τι μπορεί ο καθένας. Χαρήκαμε εμείς ακόμη περισσότερο βλέποντας την χαρά των ανθρώπων του νοσοκομείου, αυτοί μας στηρίζουν, αυτοί θα μας στηρίξουν αν χρειαστούμε κάτι» δήλωσε στέλνοντας το μήνυμά της  «Πρέπει να στηρίξουμε το νοσοκομείο όλοι μας.»  και επιστρέφοντας  σεμνά, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά στην εκπλήρωση του στόχου. Οι μικρές δημιουργικές παρέες και ο εθελοντισμός γράφουν ιστορία και στην εποχή της Πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: Μαρία Νικολάου, ΕΡΑ Ροδόπης, Ert.gr

Share it