Search

Μειώθηκαν κι άλλο τα κρούσματα στην Ελλάδα, έφτασε στους 79 ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, μέχρι σήμερα υπάρχουν 79 νεκροί, 90 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 20 με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τους 1.755.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που στην Ελλάδα αγγίζουν τα 1.755. Το 55% των κρουσμάτων κορωνοϊού αφορά άνδρες, 361 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, 90 πολίτες παραμένουν διασωληνωμένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

«Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα πάντα. Ο ιός έχει διαμορφώσει έναν διαφορετικού τύπου φόβου, που δύσκολα ελέγχεται. Ο ιός απαιτεί συμμόρφωση με δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται με επιστημονικά κριτήρια. Φαίνεται πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες επιβραδύνεται η κατάσταση με τα κρούσματα και τους νεκρούς».

Share it