Search

Όσα ανακοινώθηκαν απο Τσιόδρα και Χαρδαλιά στην ενημέρωση υπουργείου Υγείας και προστασίας Πολίτη!

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στους 59 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 99 νέα κρούσματα, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε1.613. Την ίδια στιγμή 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Περιορισμοί στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας και του Βόλου

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες.

Χαρδαλιάς: Περιορισμοί της κίνησης στην παραλιακή Πάτρας και Βόλου

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος, αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα». Έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και 261 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Share it