Search

Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβε σπείρα που ευθυνόταν για κλοπές σε σπίτια και εργοστάσια η Αστυνομία!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 25-1-2020 έως 27-3-2020 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν την 27-3-2020 το μεσημέρι, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χαλκοσωλήνες, ένα ξύλινο ρόπαλο και μία εργαλειοθήκη με πλήθος εργαλείων.

Ακολούθως, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από κτήματα, μη λειτουργικές επιχειρήσεις, οικίες και οχήματα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι προαναφερόμενοι δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέπραξαν πέντε κλοπές από κτήματα, δύο κλοπές από μη λειτουργικά εργοστάσιο και επιχείρηση, καθώς και δύο κλοπές από μία οικία και ένα όχημα, προκαλώντας παράλληλα και φθορές.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, πλήθος χαλκοσωλήνων, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, καλώδια, διάφορες ποσότητες σύρματος, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες οχημάτων – μηχανημάτων και πλήθος εργαλείων (ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα και χειροκίνητα).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, δύο αλυσοπρίονα, ένας ασύρματος πομποδέκτης και ένα εργαλείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Οι χαλκοσωλήνες και η εργαλειοθήκη που βρέθηκαν στο όχημα των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα, ένα ξύλινο ρόπαλο και έξι διαρρηκτικά εργαλεία.

Σημειώνεται επίσης ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος και των τεσσάρων δραστών επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, διότι παραβίασαν τα μέτρα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Share it