Search

Το μήνυμα των κοριτσιών της Εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα όσα βιώνουμε

Υποχρεωμένοι να περιμένουν έναν ακόμη χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όνειρό της ζωής τους, την συμμετοχή τους σε μία Ολυμπιάδα είναι οι αθλητές παγκοσμίως.

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος έκφρασης των αθλητριών της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Με τον λόγο τους, οι διεθνείς αθλήτριες τις οποίες πέρυσι τον Απρίλιο θαυμάσαμε στην Αλεξανδρούπολη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στηρίζουν την ελληνική κοινωνία στην καραντίνα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ είπαν:

ΜΑΡΙΑ ΑΛΖΙΓΚΟΥΖΗ – ΚΟΜΙΝΕΑ (ΝΟΒ):

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν, ωστόσο οι αξίες και τα ιδανικά που αυτοί συμβολίζουν δεν μπορούν να αναβληθούν. Η απόφαση είναι σωστή και κατά τη γνώμη μου αυτονόητη όταν διακυβεύεται η υγεία και ζωή όλων μας. Η στεναχώρια για τους κόπους μας και τον πολύ δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας μας είναι μικρή μπροστά στην ανάγκη να νικήσουμε αυτόν τον επικίνδυνο εχθρό. Η επιδίωξη της φετινής χρονιάς πλέον είναι, μέσω της διαρκούς εξάσκησης απο το σπίτι, τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο, να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας σε εγρήγορση και σε πολύ υψηλο επίπεδο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Παράλληλα θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον επιπλέον χρόνο που μας έχει δοθεί με σκληρή προπόνηση, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2021. Η πανδημία αυτή είναι μια ύπουλη, αλλά αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Δεν χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε και υποτίμηση. Πρέπει να σκεφτόμαστε λογικά, να είμαστε ψύχραιμοι, να μείνουμε σπίτι και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών για όσο χρονικό διάστημα και αν απαιτηθεί».

ΕΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ (ΝΟΒΑ):

«Η μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 είναι πλέον γεγονός . Οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν αυτή την τόσο σημαντική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας που ονομάζεται covid 19. Με σεβασμό ως προς την απόφαση αυτή δίνω παράταση στην αγωνία μου ως προς την εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου μου. Πιστεύω ότι και οι συναθλήτριές μου, όπως και εγώ, βιώσαμε έντονα την ματαίωση του να φτάσουμε τόσο κοντά στο στόχο αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμη χρόνο. Ίσως όμως, από την άλλη, να αποτελέσει ευκαιρία για μας τις μικρότερες της ομάδας να βελτιώσουμε τις ικανότητες μας αλλά και σαν σύνολο να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχος επομένως παραμένει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αφού προηγουμένως εξασφαλίσουμε την καλή μας φυσική κατάσταση και υγεία. Σαν υπεύθυνοι πολίτες και αθλήτριες θα πρέπει να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες που μας παρέχουν οι αρμόδιοι σχετικά με την πανδημία . Μένω σπίτι , προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους, αλλά δεν ξεχνώ να γυμνάζω το κορμί και το μυαλό μου»

ΕΛΕΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ (ΝΟΒΑ):

«Όταν ακούσαμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες μεταφέρθηκαν για το 2021 ανησυχήσαμε λίγο γιατί είχαμε αρχίσει να μετράμε ήδη αντίστροφα για το μεγάλο όνειρο, αλλά στην συνέχεια όταν το ξανά σκεφτήκαμε είδαμε και την θετική του μεριά… Μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να γίνουμε ακόμα πιο δυνατές και ακόμα πιο καλές! Για εμάς δεν σταματάει τίποτα, συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας από το σπίτι κανοντας γυμναστήριο διαδικτυακά! Θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους να μείνουν στο σπίτι για το καλό όλων μας. Μπορεί να μην μπορούμε αυτό το διάστημα να κάνουμε αυτά που κάναμε έξω αλλά υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις στο σπίτι σου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή λοιπόν και οι καλύτερες μέρες έρχονται για όλους».

ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ ΓΙΑΛΑΜΑ (ΩΡΙΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ):

«Εφόσον οι αρμόδιοι φορείς έκριναν και αποφάσισαν ότι η κίνηση αυτή ήταν η πλέον κατάλληλη, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτό. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι ήταν σωστή η διαχείριση του ζητήματος και το αντιμετωπίζουμε με ανακούφιση, καθώς πολλές αποστολές θα αποφύγουν την δύσκολη θέση της μη συμμετοχής. Σίγουρα την χρονιά που μας πέρασε έγινε αξιοσημείωτη προσπάθεια από όλους μας, όμως το βλέπουμε θετικά, αφού θα κερδίσουμε ακόμα ένα χρόνο προετοιμασίας και αυτοβελτίωσης.
Πιστεύω ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς πανω στο ζήτημα, καθώς φροντίζουν να μας ενημερώνουν σχετικά με τις εξελίξεις χωρίς παραπληροφόρηση και πανικό. Τέλος, στους ανθρώπους γύρω μου, θα πρότεινα να κάνουμε ότι και όλος ο κόσμος αυτή την περίοδο, δηλαδή να υπακούουν στις επισημάνσεις από έγκυρες πηγές, προκειμένου να επιστρέψουμε όλοι όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην καθημερινότητά μας».

Share it