Search

EuroLeague: “Οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες”!

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τις ομάδες, η EuroLeague ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης για τις αποφάσεις που πάρθηκαν μεταξύ των ομάδων και του Τζόρντι Μπερτομέου. Η συζήτηση μεταξύ των παραγόντων των ομάδων και του Εκτελετικού Διευθυντή της διοργάνωσης αναλώθηκε σε κομμάτια που αφορούν τόσο τον τρόπο συνέχισης της σεζόν, όσο και το οικονομικό σκέλος των συμφωνιών με παίκτες και προπονητές, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, όπως αναφέρει το sport24.gr, αποφασίστηκε να υπάρξει επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό ενδεχόμενο για συμπύκνωση του προγράμματος προκειμένου να μην τραβήξει η σεζόν πολύ περισσότερο (βλ. επιπλέον διπλές εβδομάδες). Παράλληλα, θα υπάρξει επικοινωνία με την Ένωση Παικτών και το Συμβούλιο Προπονητών της EuroLeague για το κομμάτι των μισθοδοσιών, προκειμένου να βρεθεί κοινή λύση για το διάστημα που η διοργάνωση έχει αναστείλει τη λειτουργία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η EuroLeague:

– Οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν να υπάρχουν οι βέλτιστες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Δόθηκε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20 με την υπάρχουσα μορφή της, κάτι που συνεπάγεται τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων της regular season, των playoffs και του Final Four. Αυτό πιθανότατα θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της σεζόν μετά τις αρχικές ημερομηνίες του Μαΐου, με τη συχνότητα των αγώνων να συμπυκνώνεται, αν χρειαστεί. Η ίδια προτεραιότητα υπάρχει επίσης για το EuroCup του 2019/20.

– Συνέχιση της ανάλυσης πιθανών εναλλακτικών τρόπων διεξαγωγής της σεζόν, που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο εφόσον το απαιτούσαν οι καταστάσεις.

– Κοινές πολιτικές και αρχές που θα προταθούν στην Ένωση Παικτών και στο Συμβούλιο των Προπονητών της EuroLeague, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις τους και όσον αφορά στους παίκτες και τους προπονητές, προσαρμογή στις μισθοδοσίες την περίοδο της αναστολής των διοργανώσεων.

– Τη δημιουργία πιο ελαστικών ρυθμίσεων αναφορικά με το Financial Statibility και τα Fair Play Regulations, μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

– Η σημασία όλων των ενδιαφερομένων (διοργάνωση, ομάδες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, πρεσβευτές) να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ως σημεία αναφοράς και / ή ως πηγές έμπνευσης για πολλούς, να συμβάλλουν με συντονισμένο τρόπο στην καταπολέμηση του COVID-19 με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού, μένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνες τις κοινότητες που έχουν ανάγκη ή απλά παρέχοντας στο σπίτι περιορισμένη ψυχαγωγία γύρω από το μεγαλύτερο πάθος τους.

Η #EUROLEAGUEUNITED καμπάνια θα συγκεντρώσει και θα επεκτείνει τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξη συνεχιζόμενων παγκόσμιων καμπανιών, συμπεριλαμβανομένων των #IStayHome ή #InThisTogether.

Photo Credits: Eurokinissi

Share it