Search

Τσιόδρας: Ο σημερινός απολογισμός και το αισιόδοξο μήνυμα απο την Θράκη!

Σε 95 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα είναι 1.156, ενώ έξι συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων σε 38.

Από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ο μέσος όρος είναι τα 79 έτη, οι 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69 άτομα. Επίσης, ως τώρα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορωνοϊό. Ενας συμπολίτης μας στην Ξάνθη αποσωληνώθηκε και ακόμα ένας πήρε εξιτήριο. Χθες είχαν ανακοινωθεί επίσης 95 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Εως σήμερα ο μέσος όρος όσων διασωληνώνονται είναι τα 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»

Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ, το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μη μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλης σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Τσιόδρας: «Η παραπληροφόρηση είναι πιο επικίνδυνη από τον ιό -Το λάθος των Αμερικανών με την χλωροκίνη»

Κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να αναφερθεί στα συνεχή ερωτήματα γύρω από την χλωροκίνη και την δράση της σε βάρος του με αφορμή ένα περιστατικό στις ΗΠΑ.

Πριν λίγες μέρες, Αμερικανοί κατανάλωσαν καθαριστικό για ενυδρείο που περιέχει χλωροκίνη με αποτέλεσμα ένας να χάσει τη ζωή του και η γυναίκα του να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Οταν ρωτήθηκαν γιατί το έκαναν αυτό, είπαν λόγω στοιχείων που μάζεψαν από το διαδίκτυο.

Σε εκείνο το σημείο ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «η παραπληροφόρηση είναι πιο επικίνδυνη και από τον ίδιο τον ιό. Η χλωροκίνη έχει αρκετές παρενέργειες, για αυτό και τονίζεται ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται δίχως συνταγογράφηση. Η χρήση της επίσης πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα. Και φυσικά συμπλήρωσε ότι τα υλικά που κατανάλωσαν οι Αμερικανοί δεν θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί δίχως συνταγογράφηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Share it