Το μήνυμα Χαρδαλιά μετά την αυτοψία στον Εχίνο και η εικόνα που προκάλεσε αντιδράσεις!

Την ανάγκη ο κάθε πολίτης να επιδείξει το μεγαλύτερο ποσοστό ατομικής ευθύνης μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και η κοινωνία μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την άφιξή του στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμίνθη.

Σύσκεψη στην αίθουσα του Δημαρχείου Μύκης, στην Σμίνθη,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαρτίου ,με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά καθώς και όλων των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.  Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, οι Βουλευτές του Ν. Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι δήμαρχοι της ΠΕ Ξάνθης, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς όπως σημειώνει το iefimerida.gr  τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι σταθεροί στο σύνθημα «μένουμε σπίτι» και να κάνουμε το σύνθημα αυτό τρόπο ζωής. «Το κράτος θα κάνει ό,τι πρέπει αλλά είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει όμως να κερδίσουμε το στοίχημα. Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των ανθρώπων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ακόμη την άριστη συνεργασία που είχε από την πρώτη στιγμή με τον δήμαρχο Μύκης, με τον οποίο είχε και έχει καθημερινά ανοιχτή επικοινωνία.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στην Κοζάνη

Ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που από την πρώτη στιγμή είχε δίπλα του, όπως τόνισε, τον κ. Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία, γεγονός που τον έκανε να νιώσει ασφάλεια ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στον δήμο του. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στην αρχή, δεν γνώριζαν πώς να κινηθούν, ωστόσο όλα διευθετήθηκαν πολύ γρήγορα, όπως είπε, χάρη στην καλή συνεργασία και οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος ανέφερε ότι ο μέχρι στιγμής συντονισμός των υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων έχει αποδώσει, είναι ικανοποιητικός και φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη διαχείριση της κατάστασης.

Χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης η σύσκεψη για τον Εχίνο

Αυτό πάντως που εξόργισε αρκετό κόσμο ήταν η εικόνα με τόσο κόσμο συνωστισμένο σε τόσο μικρή απόσταση. Όπως σημειώνει το Xanthipress.gr στην σύσκεψη δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο από όσα έχει ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση. Την στιγμή που ένα ολόκληρο χωριό μπαίνει σε καραντίνα, όλη η χώρα καλείται να μείνει μέσα στο σπίτι, η εικόνα αυτή δείχνει ότι κάποιοι συμπεριφέρθηκαν με ανώριμα για ακόμη μια φορά

Share it