Search

Με καραντίνα και το Πάσχα για να μην πάει… στράφι η μέχρι τώρα προσπάθεια

Ετοιμότητα για τη λήψη νέων μέτρων, εγρήγορση ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός από την καλή εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα, προβληματισμός για την τελική αντίδραση της Ε.Ε., αλλά και διπλή ικανοποίηση επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η διπλή ικανοποίηση οφείλεται στην «άτακτη» υποχώρηση του Ερντογάν από τον Εβρο, αλλά και από τη μεγάλη αποδοχή που -όπως δείχνουν και οι μετρήσεις- έχει η πολιτική της κυβέρνησης και ως προς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού και ως προς τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρατείνει την ισχύ των απαγορευτικών μέτρων πέραν της 6ης Απριλίου. Η μεγάλη αγωνία είναι για τη Μεγάλη Εβδομάδα, 12-19 Απριλίου, μήπως υπάρξει η μεγάλη «έξοδος της καταστροφής» λόγω του Πάσχα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως εκτιμούν οι επιτελείς της κυβέρνησης, μπορεί να τινάξει στον αέρα όλη την έως τώρα προσπάθεια. Κι έτσι προσανατολίζονται να πάρουν απόφαση για την παράταση της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, τουλάχιστον έως τις 20 Απριλίου. «Προτιμάμε ένα… “σκληρό”, αλλά ασφαλές Πάσχα», έλεγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Share it