Search

Το νέο πλάνο του ΝΒΑ μετά και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Αν υπάρχει μόνο μία λίγκα στον πλανήτη με παράγοντες αποφασισμένους να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019/20, αυτή είναι το ΝΒΑ. Τη μέρα που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, την ίδια μέρα ο Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του ξεδίπλωσαν στο τραπέζι τους το ενναλακτικό πλάνο που είχαν ούτως ή άλλως εξετάσει εδώ και αρκετές ημέρες.

Όπως αναφέρει το sport24.gr, με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία στις ΗΠΑ και τους θανάτους να αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό, δεν φαίνεται πιθανό να δούμε το ΝΒΑ να επιστρέφει σε κανονικό πρόγραμμα τον επόμενο μήνα, ίσως ούτε το επόμενο τρίμηνο. Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση για κάθε λαό που έχει τα δικά του ζητήματα να αντιμετωπίσει, σίγουρα όμως ο Κομισάριος έχει δύο δεδομένα στο μυαλό του: 1) δεν θα ρισκάρει την υγεία των παικτών και των οικογενειών τους και 2) θα εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε το φετινό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί, έστω και στα τέλη του Σεπτεμβρίου!

Καλά διαβάσατε! Ο Σίλβερ εξετάζει την πιθανότητα να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής του 2020, αρκεί φυσικά οι ΗΠΑ να έχουν “καθαρίσει” με τον κορονοϊό και η κανονικότητα να έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα των Αμερικανών έως τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου. Τότε θα πρέπει να γυρίσουν στο παρκέ οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ, που θα χρειαστούν ένα διάστημα προετοιμασίας πριν μπουν ξανά σε ρυθμό επίσημων αγώνων μετά από μια μακρά αποχή, από μια περίοδο με ελάχιστη φυσική άσκηση, πολύ άγχος και αμέτρητα ερωτηματικά για το μέλλον.

Από τη στιγμή που η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επισημοποιήθηκε, οι άνθρωποι του ΝΒΑ επέκτειναν τη έρευνά τους με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο. Ζητούν από τις ομάδες αναλυτικό πρόγραμμα για events που είχαν προγραμματιστεί στα γήπεδά τους (αυτό είχε ήδη γίνει για τον Ιούλιο), εξετάζουν ποια από αυτά μπορούν να αλλάξουν ημερομηνίες και θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για να μην ακυρωθεί το υπόλοιπο της σεζόν τόσο πρόωρα.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν με ευκολία. Τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου, το Draft γίνεται τον Ιούνιο αμέσως μετά από τους NBA Finals, η Free Agency ξεκινά την 1η Ιουλίου. Μιλάμε για ημερομηνίες που θα πρέπει να μεταφερθούν αρκετές εβδομάδες, μήνες μπροστά, με εξίσου σημαντικό ερώτημα το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 και πως οι free agents του 2020 θα βγουν στην αγορά για να βρουν το επόμενο συμβόλαιό τους. Ο Άνταμ Σίλβερ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των 30 ομάδων, με την Ένωση Παικτών, έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας -αν και αύξησε το όριο της Λίγκας από τα 550.000.000 στα 1.200.000.000 δολάρια- και έχει μπροστά του ένα ψηλό βουνό να ανέβει.

Share it