Search

Ξάνθη: Πληροφορίες για κρούσμα κορονοϊού στις φοιτητικές εστίες Νεάπολης!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του xanthi2.gr, επιβεβαιώνονται καταγγελίες που αναφέρουν ότι ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού έχει εντοπιστεί στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Νεάπολης Ξάνθης ενώ ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των εστιών.

Πρόκειται για τις εστίες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, που βρίσκονται στη Νεάπολη και για φοιτητή που παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας της προηγούμενες μέρες και προσήλθε για εξέταση, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο ιός.

Οι υπόλοιποι φοιτητές, αρκετοί από τους οποίους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, εμφανίζονται εξοργισμένοι από την απόφαση της Πρυτανείας να επιμείνει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των φοιτητικών εστιών, με αποτέλεσμα να τους υποχρεώσει να ταξιδέψουν στα πατρικά τους σπίτια και να εκθέσουν σε κίνδυνο τους οικείους τους και, κυρίως, γονείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του xanthi2.gr, ο ίδιος ο φοιτητής έχει ενημερώσει το Πανεπιστήμιο και τη Φοιτητική Μέριμνα ότι είναι θετικός στον κοροναϊό. Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες οχλήσεις των υπολοίπων δικαιούχων της εστίας προς την Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου να μην εκκενωθεί η Εστία, η οποία τους πληροφορεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερωθεί και επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των εστιών.

Τις προηγούμενες μέρες έχουν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες από το Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών της πόλης ενώ ο γνωστός Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Βασίλης Τσαουσίδης, με ανάρτησή του χαρακτήρισε αδιανόητη την απόφαση της Πρυτανείας του ΔΠΘ να εκκενώσει τις εστίες, ειδικά σε περίπτωση που εντοπιζόταν κάποιο κρούσμα, όπως και έγινε.

Share it