Search

Η σπουδαία κίνηση των ομάδων της Λατινικής Αμερικής για τη μάχη με τον κορονοϊό!

Η πανδημία του κορονοϊού δεν κάνει διακρίσεις. Τη δεδομένη στιγμή το επίκεντρο φέρεται να είναι η Ευρώπη, όμως τα δεδομένα αλλάζουν τόσο ραγδαία, που καμία γωνιά του πλανήτη δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Αυτό δείχνουν να το αντιλαμβάνονται ορισμένες χώρες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και ενεργούν καταλλήλως, έστω κι αν μέχρι στιγμής δεν έχουν βιώσει σε εκτεταμένο βαθμό το ισοπεδωτικό πρόσωπο του COVID-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αθλητικού Τύπου, όπως αναφέρει το contra.gr, υπάρχουν 14 σύλλογοι από την Αργεντινή και τη Βραζιλία -μέχρι στιγμής- που ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα τους ως ιατρικές δομές. Τόσο οι εσωτερικοί χώροι όσο και το γήπεδο αυτό καθαυτό μπορούν να λειτουργήσουν ιδανικά ως υγειονομικές εγκαταστάσεις και να μετατραπούν σε αυτοσχέδιες κλινικές, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αμφότερες οι χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν την επιδημία με ‘όπλο’ ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, που το χαρακτηρίζει ένα χάσμα σε σχέση με τις δυνατότητες στέγασης του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό και ποδοσφαιρικοί σύλλογοι όπως η Σάντος, η Κορίνθιανς, η Μπόκα Τζούνιορς, η Σαν Λορένσο κ.ά. ενημέρωσαν τις κυβερνήσεις ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε αυτήν τη μάχη, μετατρέποντας τα ‘Νίλτον Σάντος’ στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ‘Μορουμπί’ στο Σάο Πάουλο, ‘Μπομπονέρα’ και ‘Νουέβο Γκασόμετρο’ στο Μπουένος Άιρες κλπ. σε υγειονομικές μονάδες, στην προσπάθεια να μην τεθεί εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Ήδη η Βραζιλία μετράει περίπου 600 κρούσματα κορονοϊού, η Αργεντινή 100 λιγότερα και η Χιλή περίπου 400 και υπάρχει έκδηλος ο φόβος της εξάπλωσης της ασθένειας. Προς το παρόν, οι Νοτιοαμερικανοί δείχνουν τον δρόμο, με τους Ευρωπαίους να παρακολουθούν άπραγοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως της Τσέλσι που παραχώρησε στη διάθεση των αρχών το ξενοδοχείο της στο ‘Στάμφορντ Μπριτζ’.

Share it