Search

Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη για την καραντίνα στον Εχίνο! Πως θα προμηθεύονται οι κάτοικοι τρόφιμα και φάρμακα

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.  Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης.

Τι θα γίνει με τα τρόφιμα και τα φάρμακα

«Επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός όλων των κατοίκων της περιοχής χωρίς καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η περιφέρεια και ο δήμος Μύκης ανέλαβαν την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Σε αυτό θα συνδράμει η Πυροσβεστική, ενώ την επιτήρηση έχει αναλάβει η Αστυνομία. Το ΕΚΑΒ έχει αποστείλει ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Ο περιορισμός ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου. Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα οπού αναφέρεται στην Ξάνθη και την καραντίνα στον Εχίνο, απο το 13:45 έως το 16:05

Share it