Search

Εισαγγελική παρέμβαση κατά των μελών της ΕΕΑ για παρατυπίες στην απόφαση κατά Ξάνθης & ΠΑΟΚ!

Η Εισαγγελέας, Σαπφώ Κατσανάκη, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για πιθανές παρατυπίες από την ΕΕΑ στο θέμα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Η προκαταρκτική της εισαγγελέως Αθηνών Σαπφούς Κατσανάκη θα διερευνήσει, αφού βεβαίως πρώτα ανοίξουν τα δικαστήρια που έχουν κλείσει λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, πιθανές παρατυπίες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, όπως αναφέρεται στο «dikisports».

Συγκεκριμένα η κ. Κατσανάκη θα ελέγξει ποινικά την ΕΕΑ και το μέλος της κ. Αρκούδη, έχοντας στην κατοχή της έναν ογκώδη φάκελο, για τρεις λόγους.

Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την ώρα έκδοσης της απόφασης, η οποία έγινε γνωστή πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Βόλος, με την εισαγγελέα Αθηνών να διερευνά τη χρονική διάρκεια για την ανακοίνωση της απόφασης, για πιθανή υποκίνηση βίας και παράβασης καθήκοντος. Ελέγχεται αν πρόκειται για δόλο ή για αμέλεια.

Ο δεύτερος λόγος στηρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου, που έχει καταγγέλλει ότι το μέλος της ΕΕΑ (και εισηγητής στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης) Ηλίας Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί σε προηγούμενη υπόθεση. Διερευνάται το ενδεχόμενο απόπειρας δωροληψίας.

Και τέλος ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την επίσκεψη της Ειρήνης Μαρούπα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Στη συνέχεια το μέλος της ΕΕΑ κατέθεσε φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που περιείχε στοιχεία προσωπικών δεδομένων, που εστάλησαν σε όλα τα μέλη της Επιτροπής και δόθηκαν μέχρι και στους δικηγόρους της υπόθεσης. Ερευνάται το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Share it