Search

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Στο forma.gov.gr οι πληροφορίες μετακίνησης!

Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 06.00 το πρωί της 6ης Απριλίου μπαίνει σε εφαρμογή η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορούν να κινούνται οι πολίτες βάσει των εξαιρέσεων που ανακοινώθηκαν θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα forma.gov.gr.

H ιστοσελίδα forma.gov.gr ανεβαίνει το βράδυ της Κυριακής. Οι εργαζόμενοι το πρωί της Δευτέρας θα μεταβούν στην εργασία τους με υπεύθυνη δήλωση αλλά θα αποχωρήσουν με βεβαίωση του εργοδότη.

Στο forma.gov.gr θα υπάρχουν τρεις επιλογές:

Η έτοιμη φόρμα, λευκό χαρτί-χειρόγραφο ή SMS στο 13033 το οποίο είναι δωρεάν, ενώ δεν θα καταγράφονται τα προσωπικά δεδομένα.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο, για μετάβαση στον γιατρό ή στο φαρμακείο, για μετάβαση σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, στην τράπεζα, όταν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συναλλαγή, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα θα επιτρέπεται τηρώντας την απόσταση 1,5 μέτρου. Επίσης, σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν εκτός από τον οδηγό ένα ακόμη άτομο.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων, η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων και θα συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο και ωράριο προσέλευσης. Για τις άλλες περιπτώσεις όπως μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες θα συμπκληρώνουν τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο και τον λόγο της μετακίνησής τους.

Από τη Δευτέρα 23/03 απαγορεύεται η παραμονή σε παιδικές χαρές, πάρκα και άλση.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα.

Πηγή: news247.gr

Share it