Search

Βυθίζεται στο πένθος η Ιταλία, αρνητικά ρεκόρ στην Ισπανία, τι γίνεται με τον κορονοϊό παγκοσμίως!

Χωρίς να μπορεί να διακρίνει φως στη άκρη του τούνελ, συνεχίζεται να πορεύεται μέσα στο σκοτάδι η Ιταλία αφού κάθε 24ωρο που περνά μοιάζει να είναι χειρότερο από το αμέσως προηγούμενο. Τις τρεις τελευταίες ημέρες το ένα αρνητικό ρεκόρ με νέους νεκρούς και νέα κρούσματα σπάει το άλλο και χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθεία στο πένθος, τον φόβο και την δικαιολογημένη απόγνωση.

Την ίδια ώρα ανησυχητική είναι και η κατάσταση στην Ισπανία όπου επίσης καταγράφονται αυξητικές τάσεις στους αριθμούς των θανάτων που πλέον ξεπέρασαν τους 1.000 αλλά και των νέων κρουσμάτων που αναφέρονται. Στη δε Γερμανία αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλός, σχεδόν όσο της Ισπανίας, η χώρα συνεχίζει να καταγράφει έναν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, πάντα σε σύγκριση με τη χώρα της Ιβηρικής.

Στο μεταξύ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην Κίνα δεν αναφέρθηκε κανένα νέο εγχώριο κρούσμα ωστόσο οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 41 επιπλέον περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα. Συνολικά, ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων από το εξωτερικό ανέρχεται πλέον σε 269. Για να αποφευχθεί μια εκ νέου εξάπλωση του ιού, που έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό οι αρχές επιβάλλουν πλέον να μπουν σε καραντίνα όλοι όσοι φτάνουν στο κινεζικό έδαφος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ιός έχει εξαπλωθεί πλέον σε 185 χώρες ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσεις τους 11.419, των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 276.665 ενώ 91.954 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ιταλία

Κάθε 24ωρο χειρότερο από το προηγόυμενο. Οι αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή αριθμό ρεκόρ σε θανάτους και νέα κρούσματα αφού ανήλθαν σε 627 και 5.986.

Από σήμερα Σάββατο αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα  ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Σύνολο: 4.032 νεκροί, 47.021 ασθενείς.

Ισπανία

Η χώρα είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εστία εξάπλωσης του ιού στον κόσμο (εξαιρουμένης της Κίνας) με πρώτη πάντα την Ιταλία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε επίσης ρεκόρ θανάτων και νέων ασθενών αφού έφτασαν τους 262 και  3.949 αντίστοιχα.

Σύνολο: 1.093 νεκροί, 21.571 ασθενείς.

Ιραν

Η χώρα αν και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εστία εξάπλωσης του ιού μετά την Ιταλία έχει περάσει στην 3η θέση αν και όχι τόσο επειδή παρατηρείται σοβαρη μείωση των κρουσμάτων αλλά  κυρίως επειδή σε άλλες χώρες καταγράφεται μεγάλη, απότομη έξαρση. Σήμερα αναφέρθηκαν 123  νέοι θάνατοι και 966 νέα κρούσματα. Επίσης αν και παρουσιάζει περίπου ίδιο αριθμό κρουσμάτων με ΗΠΑ και Γερμανία έχει πολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων.

Σύνολο: 1.556 νεκροί, 20.142 ασθενείς.

Γερμανία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων αφού αναφέρθηκαν 4.528 σε ένα 24ωρο αλλά και ρεκόρ θανάτων με 24 νέους. Ωστόσο αν και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλησιάζει αυτόν της Ισπανίας ο αριθμός των  νεκρών είναι συντριπτικά μικρότερος.

Σύνολο: 68 νεκροί, 19.848 ασθενείς.

ΗΠΑ

Αναφέρθηκαν 19 νέοι θάνατοι και 391 νέα κρούσματα ενώ οι Πολιτείες Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια παρουσιάζουν την μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Σύνολο: 275 νεκροί, 19.774 ασθενείς.

Γαλλία

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λιγότερα κρούσματα και συγκεκριμένα 1.617 και λιγότεροι θάνατοι αφού ανήλθαν σε 78.

Σύνολο: 450 νεκροί, 12.612 ασθενείς.

Νότια Κορέα

Ανακοίνωσε 147 νέα κρούσματα και ακόμη οκτώ θανάτους. ΟΙ νέοι ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν και πάλι μετά την καταγραφή μιας σημαντικής επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύνολο: 102 νεκροί, 8.799 ασθενείς.

Ελβετία

Συνεχής αύξηση των καταγραφόμενων σε ημερήσια βάση νέον  νεκρών και κρουσμάτων ενώ μόνο ο τελευταίο 24 ανακοινώθηκαν 13 και 1.393.

Σύνολο: 56 νεκροί, 5,615 ασθενείς.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ακόμη 33 θάνατοι αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 714 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η δε κυβέρνηση Τζόνσον, που αρχικά ακολούθησε διαφορετική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού για την οποία και επικρίθηκε σκληρά, αλλάζει στάση και λαμβάνει καθημερινά περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων Εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου, κλείνουν επιπλέον, νυχτερινά κέντρα, θέατρα, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και κέντρα αναψυχής.

Σύνολο: 177 νεκροί, 3.983 ασθενείς.

Τουρκία

Μετά την αναφορά για πέντε νέους θανάτους σε μία ημέρα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέστησε ξανά σε αυστηρό τόνο σε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και μάλιστα μέσω Twitter ενώ ηχογράφησε μήνυμα που θα μεταδίδεται από όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνίας στη χώρα και θα σταλεί σε όλους τους συνδρομητές πάνω από 50 ετών, οι οποίοι θα λάβουν αυτόματο τηλεφωνικό μήνυμα από σήμερα.

Η Τουρκία παραγγέλνει επίσης διαγνωστικά κιτ από τη Κίνα ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η παράδοση του πρώτη φορτίου ενώ το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας δημόσια και ιδιωτικά μετατρέπονται σε «πανδημικά νοσοκομεία» δηλαδή νοσοκομεία αναφοράς λόγω κορονοϊού.

Σύνολο: 9 νεκροί, 670 ασθενείς.

Παραγουάη

Ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από από κορονοϊό ενώ η χώρα έχουν καταγράψει μόλις 18 κρούσματα συνολικά.

Στη χώρα έχουν ανασταλεί οι  πτήσεις από και προς Ευρώπη και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας είναι κλειστά και οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Σιγκαπούρη

Τους πρώτους θανάτους ανακοίνωσε σήμερα η Σιγκαπούρη. Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ήταν μια 75χρονη γυναίκα από την Σιγκαπούρη και ένας 64χρονος Ινδονήσιος άνδρας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που έχει λάβει επαίνους για τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, έχει επιβεβαιώσει 385 κρούσματα του ιού και είχε μέχρι χθες κατορθώσει να αποφύγει θανάτους.

Κολομβία

Επιβάλει πανεθνική καραντίνα από την Τρίτη το βράδυ, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευή ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε. Η καραντίνα θα διαρκέσει 19 ημέρες, έως τις 13 Απριλίου. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 158 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κούβα

Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της μετά και τον τελευταίο απολογισμό με τα 21 κρούσματα και τον έναν νεκρό Ιταλό τουρίστα. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη και για διάστημα 30 ημερών, με την έξοδο από την χώρα να παραμένει δυνατή, αλλά μόνο για τους περίπου 60.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 Γάλλων.

Επίσης σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στο νησί θα κλείσουν, κάτι που είναι πρωτοφανής για την Κούβα που μέχρι τώρα προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την βαριά βιομηχανία της που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Ιορδανία

Σειρήνες ήχησαν στην Ιορδανία κατά την έναρξη της ισχύος απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πανεθνικό επίπεδο, με την οποία περιορίζεται επ′ αόριστον η μεταίνηση των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Σε οποιονδήποτε παραβιάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας, με την οποία περιορίζεται σοβαρά η μετακίνηση των πολιτών, πέραν εκτάκτων αναγκών και βασικών υπηρεσιών, θα επιβάλλεται φυλάκιση έως και ενός έτους, σύμφωνα με τον στρατό.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Share it