Search

Στόχος της Super League η σέντρα στα μέσα Μαΐου!

Από την ημέρα που και η Super League έβαλε και αυτή “λουκέτο” στη διοργάνωση, αναβάλλοντας τη σέντρα στα playoffs της διοργάνωσης, τα πάντα είναι στον αέρα.

Και παραμένουν έτσι, μέχρις ότου να φανεί στο προσεχές διάστημα η πορεία και οι συνέπειες του κορονοϊού στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στις αθλητικές διοργανώσεις.

Η απόφαση της UEFA, ωστόσο, όπως αναφέρει το sport24.gr, για αναβολή του φετινού Euro και μεταφορά του στο επόμενο καλοκαίρι του 2021, έδωσε το σύνθημα πως στόχος του ποδσφαίρου είναι να συνεχίσει κανονικά, όταν θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Άλλωστε, επιθυμία της UEFA είναι να ολοκληρωθούν κανονικά τα εγχώρια Πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Super League να κάνουν ένα πλάνο για τις ημερομηνίες playoffs, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η εξάπλωση του κορονοϊού θα έχει περιοριστεί αισθητά το προσεχές διάστημα και η ύφεση θα δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για διεξαγωγή αγώνων, έστω και χωρίς κόσμο.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ

Ο ρεαλιστικός στόχος της Super League, λοιπόν, είναι να αρχίσουν τα playoffs περί τα μέσα Μαΐου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου. Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος έχει ήδη χαθεί και ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ο μήνας που -βάσει της κατάστασης της χώρας από τον κορονοϊό- θα κρίνει και το αν θα μπορούμε να μιλάμε ρεαλιστικά για επανέναρξη της Super League, η σέντρα πηγαίνει για Μάιο. Οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα 10-14 ημερών για να προετοιμαστούν και έτσι, στα μέσα του μήνα θα μπορούν να αρχίσουν τα playoffs.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ

Για να μπορέσουν βέβαια αυτά να ολοκληρωθούν θα χρειαστεί παραπάνω από ένας μήνας, μαζί και αρκετές ημέρες μεσούσης της εβδομάδας. Μιλάμε για ένα μίνι Πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, συνεπώς θεωρείται βέβαιο πως θα γίνουν και εμβόλιμα παιχνίδια. Μέσα σε αυτά βέβαια, θα πρέπει να προστεθούν και τρία παιχνίδια Κυπέλλου (δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί και ο τελικός), συνεπώς το φινάλε της σεζόν προβλέπεται στα τέλη Ιουνίου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση της έναρξης της επόμενης σεζόν.

Share it