Search

H Iταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό!

Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία οπού ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού ξεπέρασε ακόμα κι αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Με τους 627 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 4.032.. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 47.021.

Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους. Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.

627 νεκροί σε ένα 24ωρο – 47.000 κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό. Η διάδοση του κορονοϊού, δηλαδή, δεν σταματά.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Όπως διαρρέει, από αύριο είναι πιθανό να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και όχι μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, να απαγορευθεί το τρέξιμο σε ανοικτούς χώρους, να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ στα εμπορικά κέντρα τα σαββατοκύριακα, να μην μπορεί να πηγαίνει κανείς σε σπίτι του στην εξοχή. Στόχος των νέων πιθανών απαγορεύσεων είναι να αποθαρρυνθούν οι Iταλοί και να μην αποφασίσουν να πάνε σε κάποιο θέρετρο, μέσα στο σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί από τουςIιταλούς να ψωνίζουν τρόφιμα μόνον μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας να βγαίνουν κάθε μέρα για περιορισμένο αριθμό τροφίμων. Την Πέμπτη η γειτονική χώρα έγινε αυτή με τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας του ιού και με τις εικόνες που έρχονταν από το Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν δεκάδες φέρετρα, να προκαλούν σοκ.

Πηγή: Ethnos.gr

Share it