Search

Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο ΔΠΘ!

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΔΠΘ.

Προς αποτελεσματική εφαρμογή του άρθρου 12 της από 11.3 20020 Π.Ν.Π. κατά το σκέλος που αφορά την εφαρμογή της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕI) με φυσική παρουσία, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020 και κατά τη διάρκεια ισχύος των εκτάκτων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του Κορωνοϊού Covid-19, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μεριμνά ώστε άμεσα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας να προσφερθεί με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών και μετά από σχετική ενημέρωση του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας προτείνεται να προχωρήσουν σε άμεση χρήση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προκειμένου άμεσα η μεγάλη πλειοψηφία των μαθημάτων να παρέχεται ηλεκτρονικά.

Στόχος του Ιδρύματος είναι, τη Δευτέρα 23.3.2020 ακολουθώντας τα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων τα οποία είναι σε ισχύ για κάθε Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των μαθημάτων να παρέχεται στους φοιτητές με απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά, συνοδευόμενο πάντα με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την προετοιμασία όλων των μελών και των δομών του Πανεπιστημίου μας ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην πρόσκληση αυτή.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης προτείνονται τα ακόλουθα:

Α. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση: χρήση της πλατφόρμας https://eclass.duth.gr/ στην οποία είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου μας και

Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://itc.duth.gr/skype-for-business/, στην οποία έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας. Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις σχετικές οδηγίες.

Οδηγίες για τη χρήση αυτών ηλεκτρονικών μέσων όπως και κάθε σχετική ενημέρωση μπορείτε να βρείτε αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπολογιστικού Κέντρου: https://itc.duth.gr/

Share it