Search

Αναστολή 3 μηνών για δόσεις σε τράπεζες – Ποιους αφορά

Αναστολή δόσεων 3 μηνών για εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες αποφάσισαν οι τράπεζες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεών της στην παγκόσμια και κατ’ επέκταση και στην ελληνική οικονομία. Τα μέτρα αφορούν περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους και το πακέτο στήριξης ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέχεια του μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνουμε το τρίτο πακέτο μέτρων στήριξης, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα εκτός των επιχειρήσεων.

Πρώτον: Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800€ θα έχουν αναστολή καταβολής δόσεων για τρεις μήνες.

Δεύτερον: Στηρίζουμε άμεσα 1,4 εκατ. εργαζόμενους. Εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται θα είναι δικαιούχοι το ίδιο για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται. Παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης. Το συνολικό κόστος για 1,4 μισθωτούς, ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες ξεπερνά για τον Απρίλιο τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατ. εργαζόμενους και μηνιαίο τζίρο 6,5 δισ. ευρώ.

Τρίτον: Θα λάβουν 800 όσοι απολύθηκαν ή όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι 17 Μαρτίου.

Τέταρτον: Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί όλο. Δίνουμε τη δυνατότητα η καταβολή του Δώρου Πάσχα να καταβληθεί αργότερα, χωρίς κυρώσεις.

Επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς κι ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και όσοι υπηρετούν στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν Δώρο Πάσχα που έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.

Πέμπτον: Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Πηγή: ethnos.gr

Share it