Search

Video: Έκκληση Οντέρ Μουμίν στους οικονομικούς μετανάστες που επέστρεψαν: “Αυτοπεριοριστείτε στις οικίες σας!” Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν!

Με νέο διάγγελμά του ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν απηύθυνε έκκληση στους συνδημότες του να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις τους, αλλά και τους οικονομικούς μετανάστες του Δήμου που επέστρεψαν αυτές τις ημέρες από το εξωτερικό να αυτοπεριοριστούν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που επέστρεψαν πρόσφατα αεροπορικώς από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Τουρκία και κατοικούν τόσο στον Δήμο Ιάσμου όσο και γενικότερα στις γύρω περιοχές από την Ξάνθη ως την Κομοτηνή.

Αναλυτικά το διάγγελμά του:

https://www.facebook.com/onter.moumin/videos/pcb.2741602899210474/2741597862544311/?type=3&theater

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Ιάσμου είναι ένας από τους Δήμους που έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό μαζί βεβαίως με όσα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση και αφορούν όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα:

Από τις 8 Μαρτίου:

  1. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την 9 Μαρτίου 2020, εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και οι βραβεύσεις στα 4 τιμώμενα πρόσωπα έγιναν κατ’ιδίαν λίγες μέρες αργότερα.
  2. Αναβλήθηκαν προληπτικά όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιάσμου έως 22 Μαρτίου 2020.
  3. Αναστάλθηκε η λειτουργία του ΚΑΠΗ Ιάσμου.
  4. Αναστάλθηκε η παραχώρηση δημοτικών κτιρίων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.
  5. Για προληπτικούς λόγους ένα δημότης από τις 9 Μαρτίου τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό.

Από τις 11 Μαρτίου:

1. Αναστάλθηκε για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιάσμου.

2. Αναστάλθηκε για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας.

3. Αναστάλθηκε για 14 ημέρες η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιάσμου.

Από τις 12 Μαρτίου:

  1. Ακυρώθηκε η Λαϊκή Αγορά Σώστου.
  2. Ακυρώθηκε η Λαϊκή Αγορά Ιάσμου.
  3. Απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι λατρείας (εκκλησίες, τζαμιά) στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιάσμου.
  4. Χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως η κατασκευή χώρου απομόνωσης και χώρου υποδοχής ασθενών στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου.
  5. Περιορίστηκαν κατά 50%, στις 07.00 – 11.00, οι ώρες εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου έως την 31 Μαρτίου 2020.

Από τις 13 Μαρτίου:

Αναβλήθηκε μέχρι 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

  • Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί νέα αίτηση για τη χορήγηση των παραπάνω επιδομάτων, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγραμμάτων αυτών, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
  • Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης. Η προθεσμία τριών (3) μηνών για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε Κέντρο Κοινότητας.

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών  στο Κέντρο Κοινότητας θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ κατά τις ώρες 07.00-11.00.

Τα αιτήματα που θα εξυπηρετούνται θα αφορούν αποκλειστικά στην:

  • υποβολή νέων αιτήσεων για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.
  • επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Από τις 15 Μαρτίου:

Για αίτηση απόκτησης πιστοποιητικών η βεβαιώσεων από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου ηλεκτρονικά, συμπληρώστε την ειδική φόρμα που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου ή αποστείλτε email στο [email protected].

Για τα ζητήματα που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά, οι δημοτικές υπηρεσίες θα δέχονται το κοινό μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Από τις 16 Μαρτίου:

  1. Λειτουργούν e-Υπηρεσίες. Κάτ’οίκον παράδοση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Για να συμπληρώσετε τη φόρμα αίτησης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης Πατήστε εδώ.
  2. Είσοδος στο κοινό σε δημοτικές υπηρεσίες και ΚΕΠ επιτρέπεται μόνο για επείγοντα ζητήματα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
  3. Το ωράριο των ΚΕΠ καθορίζεται σε 07.30 – 15.00 εκτός απογευμάτων και Σαββάτου.
  4. Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Ιάσμου.
  5. Αναστέλλονται – ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιάσμου έως 30 Απριλίου 2020.
  6. Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Ιάσμου έως 30 Απριλίου 2020.
  7. Αναστέλλονται οι παραχωρήσεις δημοτικών κτιρίων σε συλλόγους έως 30 Απριλίου 2020.
  8. Όλα τα δημοτικά, δημοσιά κτίρια και χώροι λατρείας, με την άδεια των αρμοδίων, θα απολυμάνουν με ευθύνη του Δήμου, μια φορά την εβδομάδα έως 30 Απριλίου 2020, με τον Δήμαρχο να προτρέπει τους συνδημότες του να ακυρώσουν γάμους και εκδηλώσεις.
  9. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ιάσμου θα λειτουργήσει μέσω Skype.
  10. Για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από ολιγομελείς αντιπροσωπείες (ένας εκπρόσωπος δημοτικής αρχής, ένας εκπρόσωπος αντιπολίτευσης, ένας τελετάρχης δημοτικός υπάλληλος) σε κάθε χώρο εκδήλωσης.

Δήμος Ιάσμου – Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης

  • Δήμαρχος 2534350100
  • Δημοτολόγια 2534350102
  • Οικονομική Υπηρεσία 2534350107
  • Ταμείο 2534350123
  • ΚΕΠ 2534350204

Share it