Search

Τέλος το Τένις ως τις 7 Ιουνίου! Όλες οι αλλαγές στα επερχόμενα Grand Slams!

Τελικά, δεν θα ξαναδούμε επαγγελματικό αγώνα τένις για αρκετό διάστημα αγώνα… Όπως αναμενόταν, τόσο η ATP όσο και η WTA, βλέποντας με ψυχρή λογική τη δεινή κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού ανέστειλαν, φυσιολογικά, κάθε δραστηριότητα στα τουρ τους μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Μιλάμε για την ημερομηνία όπου θα τελείωνε, υπό κανονικές συνθήκες το Ρολάν Γκαρός, όπως αναφέρει το tennis24.gr, όπερ και σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά της φετινής χωμάτινης σεζόν!

Με αστερίσκο βέβαια το Γαλλικό Όπεν που αυτοβούλως άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής του, μία απόφαση που έχει δεχτεί δριμείες αντιδράσεις και αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος… Τένις…γιοκ λοιπόν μέχρι και τις 7 Ιουνίου (τουλάχιστον) και βλέπουμε…

“Ήρθε η ώρα να δράσουμε κοινά και όχι μεμονωμένα. Οι προκλήσεις που έχει φέρει ο κορονοϊός απαιτούν, πιο πολύ από ποτέ, να δράσουμε συλλογικά και συνεργατικά για να προχωρήσει το άθλημα προς όφελος των παικτών, των τουρνουά, των φίλων του τένις.

Αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας για να διατηρήσουμε ή να επεκτείνουμε το φετινό καλεντάρι βάσει του πότε θα επιστρέψει η αγωνιστική δράση, κάτι που είναι ακόμα άγνωστο στον παρόντα χρόνο. Θα μιλήσουμε εντός αυτών των εβδομάδων-μηνών με όλους τους φορείς, τους παίκτες και τα τουρνουά.

Όλοι συμφωνούμε ότι τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν με όλους” κλείνει η ανακοίνωση που έρχεται ως απάντηση στη δριμεία κριτική που άσκησαν παίκτες και των δύο τουρ ότι μαθαίνουν τα νέα εκ των υστέρων και δεν λένε τη γνώμη τους.

Τον Σεπτέμβριο το Roland Garros

Το Roland Garros, το πρώτο χρονικά Grand Slam από αυτά που μένουν για το 2020, ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Μαρτίου ότι το φετινό τουρνουά μετατίθεται για τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, έγινα επίσημα γνωστό πως οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι από το 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης να είναι τοποθετείται μια εβδομάδα μετά τη -θεωρητική- ολοκλήρωση του US OPEN.

Κανονικά η προετοιμασία για το Wimbledon

Tο Wimbledon έστειλε το δικό του μήνυμα ότι συνεχίζει την προετοιμασία του σύμφωνα με τo κανονικό χρονοδιάγραμμα!

Ήτοι σημαίνει ότι ο στόχος παραμένει να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

Όλα αυτά μετά τις συστάσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προς τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να αποφύγουν τα αχρείαστα ταξίδια και τη σωματική επαφή δίχως όμως να πάει σε μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι για το οποίο έχει ήδη δεχτεί έντονη κριτική.

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συμμορφωνόμαστε με τις κυβερνητικές υποδείξεις όπως και τις συμβουλές των ειδικών. Έχουμε ήδη κλείσει το μουσείο του Wimbledon, τα μαγαζιά και όλες τις λοιπές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις που έχουμε.

Στόχος μας είναι η κανονική διεξαγωγή του Wimbledon και γενικότερα της grass court season. Ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων εργάζεται εντός των εγκαταστάσεων μας με τους υπόλοιπους να επιτελούν το έργο τους από μακριά” ανέφερε η αισιόδοξη ανακοίνωση του All England Club.

Ήδη, η μετακίνηση του Ρολάν Γκαρός μόλις μια βδομάδα μετά το US Open έχει προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά στον προγραμματισμό του τουρ και μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Wimbledon (πότε άραγε;) θα περιέπλεκε περαιτέρω την ήδη μπερδεμένη κατάσταση.

Μένει ως έχει προς το παρόν το US Open

Mε ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (USTA) αναφέρει ότι πρόθεση του Αμερικανικού Όπεν είναι να διεξαχθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι Αμερικάνοι, ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος αλλαγής ημερομηνιών για το σπουδαίο τουρνουά και πως αν χρειαστεί θα μιλήσουν πρώτα με τις υπόλοιπες διοργανώτριες αρχές για την καλύτερη δυνατή λύση.

“Η USTA συνεχίζει να προγραμματίζει το US Open 2020, χωρίς αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετακίνησης του τουρνουά σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να παρθεί μονομερώς και σίγουρα θα μιλήσουμε με τα υπόλοιπα Grand Slam, την ATP και την WTA, με την ITF και τους χορηγούς μας καθώς και με το Laver Cup” ανέφερε η ανακοίνωση της USTA.

Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται σε αναπόφευκτη σύγκριση με την αιφνίδια απόφαση του Roland Garros να αλλάξει ημερομηνίες διεξαγωγής (20 Σεπτεμβρίου με 04 Οκτωβρίου), μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του US Open, χωρίς μάλιστα να υπάρξει διάλογος με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές.

Άγνωστο παραμένει, αν η απόφαση των Γάλλων επηρεάσει ενδεχόμενη αλλαγή ημερομηνιών του US Open.

Share it