Search

Παρελθόν για τον Έβρο η πανέμορφη αθλητική γιορτή «Ευ αγωνίζεσθαι»

Παρελθόν αποτελεί πλέον, μετά από επτά έτη παρουσίας μία μοναδική σε οργάνωση και φιλοσοφία εκδήλωση, η αθλητική γιορτή «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ». Ένας θεσμός που διεξάγονταν με τεράστια επιτυχία όλα τα χρόνια αυτά στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή των ακαδημιών ποδοσφαίρου της περιοχής και με σημείο αναφοράς τις πλέον ευαίσθητες ηλικίες των 5-9 ετών.

Για τη λήξη του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ζητήσαμε να μας μιλήσει ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και συντόνιζε τη διοργάνωση αυτή με επιτυχία, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου και καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παπαπαντελής Νικήτας:

«Το Ευ Αγωνίζεσθαι αποτέλεσε πανελλαδικά μια πρωτοπόρα σε έμπνευση αθλητική και εκπαιδευτική διοργάνωση στο χώρο του αθλητισμού υποδομής. Στόχος να στηρίξει και να ενισχύσει την ουσιαστική απασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, με κίνητρο ένα και μοναδικό, τη χαρά και τη διασκέδαση! Μέσω της προσπάθειας αυτής όλοι μαζί, προπονητές, εκπρόσωποι των ακαδημιών, μικροί αθλητές και γονείς, στήριξαν με περίσσιο αθλητικό, παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό πνεύμα την προσπάθεια. Το Ευ Αγωνίζεσθαι είχε ως φιλοσοφία να αναπροσαρμόσει την κοινωνική, αθλητική και αγωνιστική διάσταση του πανέμορφου αυτού αθλήματος που λατρεύουν όλα τα παιδιά.

Στόχος μας κάθε στιγμή ήταν να αυξάνουμε συνεχώς την παιδαγωγική και μόνο ένταση, δημιουργώντας τις κατάλληλες οργανωτικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές προϋποθέσεις. Φιλοσοφία της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή, δεν υπήρχαν βαθμολογίες, ούτε νικητές, βραβεύονταν όλοι, ανεξαρτήτως της ικανότητας και των ποδοσφαιρικών και αθλητικών τους αρετών. Υπήρχε προκήρυξη την οποία μάλιστα την αναπροσαρμόζαμε κάθε έτος με βάση τις τρέχουσες παρατηρήσεις των ακαδημιών. Παράλληλα, κάθε παιδί αγωνίζονταν με αθλητική ατομική κάρτα ΥΓΕΙΑΣ και σε όλα τα παιχνίδια υπήρχε ιατρική μέριμνα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κοινωνικό και εκπαιδευτικό σκέλος του αθλητισμού (τουρνουά κοινωνικής αλληλεγγύης, εκπαιδευτικό υλικό για γονείς, ημερίδες Ευ Αγωνίζεσθαι κ.ά).

Την ευθύνη διοργάνωσης είχε ατύπως ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου και τα τελευταία χρόνια ο θεσμός εντάχθηκε στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών στο Ευ Αγωνίζεσθαι συμμετείχαν συνολικά πέρα των 3000 παιδιών, από 10 ακαδημίες και το παρακολούθησε αντίστοιχος αριθμός γονέων. Συγχαίρω από βάθος καρδιάς όλες τις ακαδημίες και τους ανθρώπους τους για το εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν και τους φίλους γονείς για την υποστήριξη όλων των παιδιών και τη συμβολή τους στο αθλητικό και παιδαγωγικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε. Ο θεσμός αυτός απέδειξε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τυχόν μας χωρίζουν.

Εύχομαι να βρει συνεχιστές για να έρθουν αλλά και να μείνουν περισσότερα παιδιά στα γήπεδα. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην αθλητική αυτή προσπάθεια».

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την τελετή λήξης του 2017:

Share it