Search

Ο πιο μισητός άνθρωπος στη Bundesliga φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό!

Ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ, που θεωρείται ο πιο μισητός άνθρωπος στη Bundesliga, είναι αυτός που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χοπ ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

H CureVac, εταιρεία που ανήκει κατά 80% στον “μισητό” ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ, με έδρα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και φαίνεται πως ίσως κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο διάστημα το εμβόλιο.

Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το οποίο, μαζί με την CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό και τα όσα αναφέρει το sportime, τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και ως εκ τούτου, του εμβολίου!

Αυτός είναι ο λόγος που Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης.

«Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη» είπε ο ισχυρός άνδρας της Χόφενχαϊμ.

«Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ» σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας στο ARD.

Και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, επαίνεσε την απόφαση του Χοπ κόντρα στην προσπάθεια των Αμερικανών να εξαγοράσουν την εταιρεία, αλλά και τους ερευνητές ώστε να μετακομίσουν άμεσα στις ΗΠΑ και να συνεχίσουν εκεί την έρευνά τους, ώστε το εμβόλιο να κυκλοφορήσει πρώτα εκεί!

Share it